Ukens drink

Cinzano Royal vermut og musserende vin

Her får du en velkommen, litt mindre søt variasjon over spritz
Foto: (Inna Dodor)

Her får du en velkommen, litt mindre søt variasjon over spritz

Rød vermut er ikke så søt som Aperol, men har litt høyere alkohol. Likevel er dette en drink som passer perfekt om du jakter tørrere og ikke for sterke vinterdrinker.
27 Januar 2023 - 13:00

Vermut er en klassisk type sterkvin som har mye til felles med Aperol. Men Aperol er ikke laget av vin, derimot er den laget av nøytral sprit som vannes ut med appelsin samt mye krydder og en del bitterkomponenter.

Vermut på sin side er vinbasert, smakt til med krydder og urter, også bitterurter, og deretter søtet før den modnes i fat over en viss tid.  

Aperol på sin side er ikke modnet og det brukes mer sukker for skape munnfølelsen. 

Generelt er vermut derfor mer kompleks enn Aperol. Av den grunn er vermut litt mer populær blant bartendere enn Aperol (i hvert fall når det kommer til såkalte tokomponentsdrinker).

I denne oppskriften er det brukt rød vermut, Cinzano Rosso, men du kan fint bruke Martini Rosso som finnes i på alle pol.

Eller du kan med fordel bruke andre røde vermuter, avhengig av hvor mye kompleksitet du ønsker. 

Peliti's Vermouth di Torino Superiore er en flott rød vermut som finnes i basisutvalget. Mens La Quintinye Vermouth Royal Rouge er en ekstra fyldig rød vermut og en lekkerbisken som må bestilles. 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Knallkjøp fra Bordeaux til 200 kroner på et pol nær deg
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux til 200 kroner på et pol nær deg

Med på kjøpet får du en morsom historie skjult bak etiketten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pust ut: Jura er ikke overtatt av naturvinsprodusenter
+

Pust ut: Jura er ikke overtatt av naturvinsprodusenter

Med knappe 2100 hektar kan Jura kalles en liten vinregion, men oppmerksomheten den får er uendelig mye større, spesielt fra tilhengere av naturvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak
Dagens rett

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak

Denne oppskriften er fra Liguria, hvor de tradisjonelt bruker tørrfisk - derav navnet stoccafisso - men klippfisk er også utmerket her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Helgekosen blir ekstra god med andebryst, søtpotetmos og rødløkskompott
Dagens rett

Helgekosen blir ekstra god med andebryst, søtpotetmos og rødløkskompott

Andebryst slik du får det på restaurant, kan du fint lage hjemme. Bare følg denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Knallkjøp fra Bordeaux til 200 kroner på et pol nær deg
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux til 200 kroner på et pol nær deg

Med på kjøpet får du en morsom historie skjult bak etiketten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pust ut: Jura er ikke overtatt av naturvinsprodusenter
+

Pust ut: Jura er ikke overtatt av naturvinsprodusenter

Med knappe 2100 hektar kan Jura kalles en liten vinregion, men oppmerksomheten den får er uendelig mye større, spesielt fra tilhengere av naturvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Storeslem til Park Hotel Vossevangen i Star Wine List

I alt fire av 11 priser som ble delt ut for Norges beste vinkart, havnet på Voss.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Svanen bykser oppover verdens beste bar-lister

Nå er Svanen verdens 74. beste bar og Oslo har fortsatt to barer blant de 100 beste, ifølge Worlds50Bestbars.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er skikkelig høstmat
Dagens rett
Pølselapskaus

Dette er skikkelig høstmat

Ingenting smaker så godt som god gammeldags husmannskost. Men ikke alle retter tar like lang tid å lage. Derfor er denne oppskriften super midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak
Dagens rett

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak

Denne oppskriften er fra Liguria, hvor de tradisjonelt bruker tørrfisk - derav navnet stoccafisso - men klippfisk er også utmerket her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her