Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner: 29. august i Oslo

Her får du smake Spanias mest spennende kjøkken, nemlig det baskiske og med lekre viner til
Foto: (Julie H. Amundsen)

Her får du smake Spanias mest spennende kjøkken, nemlig det baskiske og med lekre viner til

Txotx er en av Oslos hotteste restauranter og maten matcher perfekt med de nordspanske vinene du får smake denne kvelden.  Vi kan love smakseksplosjoner av det sjeldne.
Julie Helene Amundsen
03 Mai 2018 - 15:01
 

Savner du den deilige maten du spiste på ferie i Spania i sommer, eller skulle du kanskje ønske du dro dit? 29. august kommer José Pariente til Txotx for å vise frem sine flotte viner.

José Pariente holder til i Ruedas, vinproduksjonen startet i det små for første gang på 1960-tallet. I 1998 ble det alvor og Josés datter Victoria Pariente la et stort fokus på å utnytte Ruedas jordsmonn som er perfekt for den hvite druen Verdejo.

Her kan du lese mer om José Pariente og Rueda

  Foto: Julie H. Amundsen

På denne flotte sensommer kvelden er det Victorias sønn Ignacio Pariente som kommer for å presentere vinene. Middagen finner sted på Txtox som lager de deiligste spanske retter med fokus på pinxtos. På kort tid har det blitt en av Oslos aller beste steder for en uformell matbit av meget høy kvalitet. Vær heller ikke redd for å kaste servietten på gulvet – i sann Baskerland stil.

Her kan du se hva Apéritif syns om disse vinene

Nyt flotte spanske viner, til den beste baskiske maten Oslo har å by på. Ta med deg venner, kolleger eller din kjære. Denne kvelden er det ingen grunn til å bli hjemme!

Her kan du se kveldens deilige meny

 
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her