Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner: 29. august i Oslo

Her får du smake Spanias mest spennende kjøkken, nemlig det baskiske og med lekre viner til
Foto: (Julie H. Amundsen)

Her får du smake Spanias mest spennende kjøkken, nemlig det baskiske og med lekre viner til

Txotx er en av Oslos hotteste restauranter og maten matcher perfekt med de nordspanske vinene du får smake denne kvelden.  Vi kan love smakseksplosjoner av det sjeldne.
Julie Helene Amundsen
03 Mai 2018 - 16:01
 

Savner du den deilige maten du spiste på ferie i Spania i sommer, eller skulle du kanskje ønske du dro dit? 29. august kommer José Pariente til Txotx for å vise frem sine flotte viner.

José Pariente holder til i Ruedas, vinproduksjonen startet i det små for første gang på 1960-tallet. I 1998 ble det alvor og Josés datter Victoria Pariente la et stort fokus på å utnytte Ruedas jordsmonn som er perfekt for den hvite druen Verdejo.

Her kan du lese mer om José Pariente og Rueda

  Foto: Julie H. Amundsen

På denne flotte sensommer kvelden er det Victorias sønn Ignacio Pariente som kommer for å presentere vinene. Middagen finner sted på Txtox som lager de deiligste spanske retter med fokus på pinxtos. På kort tid har det blitt en av Oslos aller beste steder for en uformell matbit av meget høy kvalitet. Vær heller ikke redd for å kaste servietten på gulvet – i sann Baskerland stil.

Her kan du se hva Apéritif syns om disse vinene

Nyt flotte spanske viner, til den beste baskiske maten Oslo har å by på. Ta med deg venner, kolleger eller din kjære. Denne kvelden er det ingen grunn til å bli hjemme!

Her kan du se kveldens deilige meny

 
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her