Drikke
Her kan du drikke så mye vin du vil - helt gratis

Her kan du drikke så mye vin du vil - helt gratis

Eller nesten. For bruk av vinfontenen er beregnet på pilgrimer på vei til apostelen Thomas-katedralen i Ortona på den italienske østkysten.
Aase E. Jacobsen
27 August 2017 - 15:21

Det er vingården Dora Sarchese i Caldari i Abruzzo-fylket som sørger for dette overflødighetshornet av en vinfontene. Som altså er et tilbud til tørste pilgrimer noen kilometer unna målet som er Basilica Cattedrale San Tommaso Apostolo i Ortona.

Fontenen er den første i Italia som er tilgjengelig for alle og hvor vinen er gratis. Initiativet kom fra en gruppe pilgrimer som fikk napp hos Nicola d'Auria, eieren av Cantina Dora Sarchese, ifølge designonweb.it.

Fontenen er laget av kalkstein fra Majella og kobberkraner som opprinnelig var en sprøytepumpe. Fontenen er bygd inn i et stort gammelt eikefat som ikke lenger var i bruk.

Pilgrimene får ikke vite hvilken vin de drikker, men siden vi befinner oss i DOC-et Montepulciano d’Abruzzo, er sannsynligheten stor for at det er slik rødvin som kommer ut av kranen. Men Dora Sarchese lager så vel hvite som rosa, musserende og søte viner. 

Veggene er dekket med sitater fra den persiske poeten Omar Khayyâm (1048-1131) som er berømt for sin visdom og ikke minst hyllest til vinen.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake
Ukens drink

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake

Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skal en Jameson med ingefærøl smake
Ukens drink

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake

Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett
Dagens rett

Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett

Det er ikke store innsatsen som kreves, men du blir rikelig belønnet. Med øl i gryta, må du kanskje ha øl i glasset. Men det er ikke nødvendig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her