Ukens vin
Herlig rødt og hvitt røverkjøp

Herlig rødt og hvitt røverkjøp

Med disse to Rhône-vinene har du alt du trenger og det til en veldig gunstig pris.
Aase E. Jacobsen
23 August 2015 - 05:16

Den røde Côtes du Rhône Chat Fou Non Filtré 2013 er perfekt sammensatt vin på sitt kvalitetsnivå. Den har nemlig alt den skal ha i riktige proporsjoner.

Den er saftig og leskende med god frukt og akkurat passe tanninbitt. I tillegg er den rett så elegant. Den har moderat alkohol, noen som slett ikke er en selvfølge blant Côtes du Rhône-viner i dag, heller tvert om.

Imponerende hvitt

Druene er økologisk dyrket, den er moteriktig gjæret med druenes egne gjærsopper. Den er heller ikke filtrert, dermed får du med maksimalt av det druene brakte med seg inn i gjæringsprosessen.

Den har en hvit parallell som er en real lekkerbisken, og en demonstrasjon på hvor god hvitvin fra Rhône kan være også på et mer hverdagslig prisnivå.

Adéle Côtes du Rhône Blanc 2014 er laget av de typiske hvite Rhône-druene clairette og marsanne. Den har betydelig mineralkarakter, druene kommer fra vinstokker som vokser i granittjordsmonn, relativt høyt- og frittliggende som sikrer god ventilasjon i det varme Rhône-klimaet.

Nesten naturvin

Også den er laget etter samme naturlige prinsipper som den røde og med velbalanserte 12,5 prosent alkohol. Etter gjæringen har den ligget sju måneder på bunnfallet som bidrar med ekstra fedme.

Eric Texier tilhører den nye generasjonen i Rhône, og som allerede har gjort seg sterkt bemerket, også i naturvinmiljøet.

Derfor er Eric Texier noe for seg

Disse to vinene er begge tilsatt svovel og er derfor ikke naturviner, men de har et visst slektskap med denne stilen. De passer derfor godt om du har lyst å forske mer på denne mye omtalte vintrenden, men ikke tør å prøve ut de dyreste eksemplarene.

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her