UKENS VIN: Herlig rødt og hvitt røverkjøp
Ukens vin

Herlig rødt og hvitt røverkjøp

Med disse to Rhône-vinene har du alt du trenger og det til en veldig gunstig pris.

Den røde Côtes du Rhône Chat Fou Non Filtré 2013 er perfekt sammensatt vin på sitt kvalitetsnivå. Den har nemlig alt den skal ha i riktige proporsjoner.

Den er saftig og leskende med god frukt og akkurat passe tanninbitt. I tillegg er den rett så elegant. Den har moderat alkohol, noen som slett ikke er en selvfølge blant Côtes du Rhône-viner i dag, heller tvert om.

Imponerende hvitt

Druene er økologisk dyrket, den er moteriktig gjæret med druenes egne gjærsopper. Den er heller ikke filtrert, dermed får du med maksimalt av det druene brakte med seg inn i gjæringsprosessen.

Den har en hvit parallell som er en real lekkerbisken, og en demonstrasjon på hvor god hvitvin fra Rhône kan være også på et mer hverdagslig prisnivå.

Adéle Côtes du Rhône Blanc 2014 er laget av de typiske hvite Rhône-druene clairette og marsanne. Den har betydelig mineralkarakter, druene kommer fra vinstokker som vokser i granittjordsmonn, relativt høyt- og frittliggende som sikrer god ventilasjon i det varme Rhône-klimaet.

Nesten naturvin

Også den er laget etter samme naturlige prinsipper som den røde og med velbalanserte 12,5 prosent alkohol. Etter gjæringen har den ligget sju måneder på bunnfallet som bidrar med ekstra fedme.

Eric Texier tilhører den nye generasjonen i Rhône, og som allerede har gjort seg sterkt bemerket, også i naturvinmiljøet.

Derfor er Eric Texier noe for seg

Disse to vinene er begge tilsatt svovel og er derfor ikke naturviner, men de har et visst slektskap med denne stilen. De passer derfor godt om du har lyst å forske mer på denne mye omtalte vintrenden, men ikke tør å prøve ut de dyreste eksemplarene.

 

Eric Texier Adéle Côtes du Rhône 2018

Produsent:
Eric Texier
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rhône Sør
Pris:
259,90 kr
Varenummer:
582401
89 Poeng
Les smaksnotatene »

 

Texier Côtes du Rhône Chat Fou Non Filtré 2018

Produsent:
Eric Texier
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Sør-Rhône, Brezeme
Pris:
239,90 kr
Varenummer:
9303401
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen