Ukens vin
Herlig rødt og hvitt røverkjøp

Herlig rødt og hvitt røverkjøp

Med disse to Rhône-vinene har du alt du trenger og det til en veldig gunstig pris.
Aase E. Jacobsen
23 August 2015 - 05:16

Den røde Côtes du Rhône Chat Fou Non Filtré 2013 er perfekt sammensatt vin på sitt kvalitetsnivå. Den har nemlig alt den skal ha i riktige proporsjoner.

Den er saftig og leskende med god frukt og akkurat passe tanninbitt. I tillegg er den rett så elegant. Den har moderat alkohol, noen som slett ikke er en selvfølge blant Côtes du Rhône-viner i dag, heller tvert om.

Imponerende hvitt

Druene er økologisk dyrket, den er moteriktig gjæret med druenes egne gjærsopper. Den er heller ikke filtrert, dermed får du med maksimalt av det druene brakte med seg inn i gjæringsprosessen.

Den har en hvit parallell som er en real lekkerbisken, og en demonstrasjon på hvor god hvitvin fra Rhône kan være også på et mer hverdagslig prisnivå.

Adéle Côtes du Rhône Blanc 2014 er laget av de typiske hvite Rhône-druene clairette og marsanne. Den har betydelig mineralkarakter, druene kommer fra vinstokker som vokser i granittjordsmonn, relativt høyt- og frittliggende som sikrer god ventilasjon i det varme Rhône-klimaet.

Nesten naturvin

Også den er laget etter samme naturlige prinsipper som den røde og med velbalanserte 12,5 prosent alkohol. Etter gjæringen har den ligget sju måneder på bunnfallet som bidrar med ekstra fedme.

Eric Texier tilhører den nye generasjonen i Rhône, og som allerede har gjort seg sterkt bemerket, også i naturvinmiljøet.

Derfor er Eric Texier noe for seg

Disse to vinene er begge tilsatt svovel og er derfor ikke naturviner, men de har et visst slektskap med denne stilen. De passer derfor godt om du har lyst å forske mer på denne mye omtalte vintrenden, men ikke tør å prøve ut de dyreste eksemplarene.

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her