Ukens vin
Herlig rødt og hvitt røverkjøp

Herlig rødt og hvitt røverkjøp

Med disse to Rhône-vinene har du alt du trenger og det til en veldig gunstig pris.
Aase E. Jacobsen
23 August 2015 - 04:16

Den røde Côtes du Rhône Chat Fou Non Filtré 2013 er perfekt sammensatt vin på sitt kvalitetsnivå. Den har nemlig alt den skal ha i riktige proporsjoner.

Den er saftig og leskende med god frukt og akkurat passe tanninbitt. I tillegg er den rett så elegant. Den har moderat alkohol, noen som slett ikke er en selvfølge blant Côtes du Rhône-viner i dag, heller tvert om.

Imponerende hvitt

Druene er økologisk dyrket, den er moteriktig gjæret med druenes egne gjærsopper. Den er heller ikke filtrert, dermed får du med maksimalt av det druene brakte med seg inn i gjæringsprosessen.

Den har en hvit parallell som er en real lekkerbisken, og en demonstrasjon på hvor god hvitvin fra Rhône kan være også på et mer hverdagslig prisnivå.

Adéle Côtes du Rhône Blanc 2014 er laget av de typiske hvite Rhône-druene clairette og marsanne. Den har betydelig mineralkarakter, druene kommer fra vinstokker som vokser i granittjordsmonn, relativt høyt- og frittliggende som sikrer god ventilasjon i det varme Rhône-klimaet.

Nesten naturvin

Også den er laget etter samme naturlige prinsipper som den røde og med velbalanserte 12,5 prosent alkohol. Etter gjæringen har den ligget sju måneder på bunnfallet som bidrar med ekstra fedme.

Eric Texier tilhører den nye generasjonen i Rhône, og som allerede har gjort seg sterkt bemerket, også i naturvinmiljøet.

Derfor er Eric Texier noe for seg

Disse to vinene er begge tilsatt svovel og er derfor ikke naturviner, men de har et visst slektskap med denne stilen. De passer derfor godt om du har lyst å forske mer på denne mye omtalte vintrenden, men ikke tør å prøve ut de dyreste eksemplarene.

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her