Heston Blumenthal til Norge

Heston Blumenthal til Norge

Den britiske superkokken Heston Blumenthal kommer til Norge for første gang i april.
Aase E. Jacobsen
08 Februar 2013 - 12:37

Det er konferansen Sjømat på Sørlandet som har klart å lokke Heston Blumenthal fra The Fat Duck til Norge. Det er en sterk oppfølgning etter fjorårets konferanse, som var den første, hvor selveste René Redzepi fra var blant foredragsholderne.

- Vår ambisjon er å inspirere til nytenking omkring havets matgleder. Det at vi har klart å få en av kokkebransjens store superstjerner hit er vi selvsagt svært fornøyde med, og vi gleder oss veldig til å høre Blumenthal dele med oss tanker om nye teknikker og kreativ bruk av sjømat, sier Gaute Ubostad, ved Rosfjord Strandhotell som er adresse for konferansen. Blumenthal vil holde to foredrag under konferansen som går mellom 9. og 11. april.

Vitamininnsprøytning

Seminaret er rettet mot alt fra hotell- og restaurantledelse til kokker og lærlinger. På programmet står blant annet også Rodrick Sloan, Norges beste dykker, Jon-Frede Engedahl medeier av Maaemo og Ørjan Johannsessen, årets norske deltaker i kokkekonkurransen Bocouse d’Or hvor han vant prisen for konkurransens beste fiskerett; piggvar og blå hummer.

- Det finnes et hav av muligheter til å gjøre sjømat fra Sørlandet enda mer spennende. Det ønsker vi å gjøre noe med, og inviterer derfor til disse kursdagene som vi håper vil være en stor vitamininnsprøytning for alle i bransjen, sier Ubostad.

Flere kjente navn

Temaet for årets konferanse er «Sjøen som arena for fantastiske matopplevelser». Målet er å inspirere til nye måltidsopplevelser og kreative nisjeprodukter.

Blant foredragsholderne er: Ørjan Johannessen, årets Bocouse d’Or-representant, Harald Osa, Stiftelsen norsk matkultur Jon-Frede Engdahl, medeier Maeamo, Andreas Viestad, matskribent, Rodrick Sloan, dykker, Mikael Ahlerup, Astrid Lindgrens verden, Espen Hennig-Olsen, Flynonstop, Stig Fagerholt, Gastronomisk Institutt, Tommy Raanti, Gastronomisk Institutt, TripAdvisor mfl.

Fakta om Heston Blumenthal:

• 46 år gammel britisk kokk.
• Har mottatt det som finnes av utmerkelser innen matverdenen, inkludert en orden fra Dronning Elisabeth for sitt arbeid for britisk gastronomi.
• Eier av blant annet restauranten The Fat Duck, som ligger i Bray, Berkshire. Restauranten har tre stjerner i den anerkjente Michelin-guiden og er tidligere kåret til Storbritannias beste restaurant.
• Er kjent for sitt eksperimentelle kjøkken og en av foregangsfigurene innenfor molekylær gastronomi – selv om han selv ikke liker den betegnelsen.
• Er selvlært og fikk sin første betalte jobb som kokk da han åpnet The Fat Duck i 1995.
• Har hatt flere ulike TV-programmer på både BBC og Channel 4, har gitt ut en lang rekke kokebøker, og har itilegg hatt sin egen spalte i blant annet avisene The Guardian og The Times.
• Eier også Dinner by Heston Blumenthal på Mandarin Oriental Hyde Park i London, The Hinds Head og The Crown at Bray.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv
Dagens rett

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv

Kalkunfilet kan benyttes til en rekke måltider. Som her, hvor vi lager et enkelt men rikt måltid som i tillegg ser svært så innbydende ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her