Hete levegger

Leveggene på Hall Toll i Stavanger er et hett tema.
Redaksjonen
27 August 2008 - 22:01

Helsesjefen mener de bryter røykeloven, og politikerne vil ikke røre saken.
 
Uforstående
- Vi stiller oss uforstående til at politikerne har definert uteserveringsområdet vårt som et innendørs lokale i forhold til tobakksskadeloven, sier daglig leder Knut-Espen Misje på Hall Toll til Rogalands Avis.
 
Helsesjefen mener utearealet til Hall Toll ikke tilfredsstiller kravene til røykfrihet eller utlufting, og anser uteserveringen som et lokale etter tobakksskadelovens forstand.
 
- Vi har kjøpt fleecejakker til servitørene som jobber på uteserveringen, og når det er ruskevær går det ikke an å sitte der. Uten leveggene vil det bli helt umulig. Jeg forstår ikke hvordan dette kan regnes som et lokale, sier Misje, som trekker fram at i forarbeidene til røykeloven er det blant annet sagt at telt og haller vil kunne anses som lokaler, men det er langt derfra til å likestille et uteområde med markiser og levegger til et lokale.
 
Sendes videre
Maksimalt tillatt høyde på gjerder og levegger er 1,10 meter, markiser og annet overbygg skal ikke være lavere enn normal takhøyde på 2,30 meter.
 
Kommunalstyret for levekår var mandag på befaring på Hall Toll.
 
Klagen sendes nå til Fylkesmannen i Rogaland for videre behandling.
 
- At de sender saken videre fordi de er redde for å få flere slike saker, er skremmende. Det virker som de ikke ønsker ekstra arbeid, og derfor skyver det foran seg, sier Misje.
 
Nå avventer han Fylkesmannens vedtak.
 
- Vi avventer et endelig vedtak før vi vurderer hva vi skal gjøre videre. Vi er en lovlydig plass, og vil ikke ligge i krig med politikerne. Vi ønsker ikke å framelske røyking på noe vis, men dersom det skal være mulig å sitte ute hos oss, er vi nødt til å ha levegger, sier Misje.
 
Han understreker at uteserveringsområdet er ikke først og fremst er for røykerne, men for alle restaurantens gjester.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her