Hete levegger

Leveggene på Hall Toll i Stavanger er et hett tema.
Redaksjonen
27 August 2008 - 22:01

Helsesjefen mener de bryter røykeloven, og politikerne vil ikke røre saken.
 
Uforstående
- Vi stiller oss uforstående til at politikerne har definert uteserveringsområdet vårt som et innendørs lokale i forhold til tobakksskadeloven, sier daglig leder Knut-Espen Misje på Hall Toll til Rogalands Avis.
 
Helsesjefen mener utearealet til Hall Toll ikke tilfredsstiller kravene til røykfrihet eller utlufting, og anser uteserveringen som et lokale etter tobakksskadelovens forstand.
 
- Vi har kjøpt fleecejakker til servitørene som jobber på uteserveringen, og når det er ruskevær går det ikke an å sitte der. Uten leveggene vil det bli helt umulig. Jeg forstår ikke hvordan dette kan regnes som et lokale, sier Misje, som trekker fram at i forarbeidene til røykeloven er det blant annet sagt at telt og haller vil kunne anses som lokaler, men det er langt derfra til å likestille et uteområde med markiser og levegger til et lokale.
 
Sendes videre
Maksimalt tillatt høyde på gjerder og levegger er 1,10 meter, markiser og annet overbygg skal ikke være lavere enn normal takhøyde på 2,30 meter.
 
Kommunalstyret for levekår var mandag på befaring på Hall Toll.
 
Klagen sendes nå til Fylkesmannen i Rogaland for videre behandling.
 
- At de sender saken videre fordi de er redde for å få flere slike saker, er skremmende. Det virker som de ikke ønsker ekstra arbeid, og derfor skyver det foran seg, sier Misje.
 
Nå avventer han Fylkesmannens vedtak.
 
- Vi avventer et endelig vedtak før vi vurderer hva vi skal gjøre videre. Vi er en lovlydig plass, og vil ikke ligge i krig med politikerne. Vi ønsker ikke å framelske røyking på noe vis, men dersom det skal være mulig å sitte ute hos oss, er vi nødt til å ha levegger, sier Misje.
 
Han understreker at uteserveringsområdet er ikke først og fremst er for røykerne, men for alle restaurantens gjester.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her