Hete levegger

Leveggene på Hall Toll i Stavanger er et hett tema.

Helsesjefen mener de bryter røykeloven, og politikerne vil ikke røre saken.
 
Uforstående
- Vi stiller oss uforstående til at politikerne har definert uteserveringsområdet vårt som et innendørs lokale i forhold til tobakksskadeloven, sier daglig leder Knut-Espen Misje på Hall Toll til Rogalands Avis.
 
Helsesjefen mener utearealet til Hall Toll ikke tilfredsstiller kravene til røykfrihet eller utlufting, og anser uteserveringen som et lokale etter tobakksskadelovens forstand.
 
- Vi har kjøpt fleecejakker til servitørene som jobber på uteserveringen, og når det er ruskevær går det ikke an å sitte der. Uten leveggene vil det bli helt umulig. Jeg forstår ikke hvordan dette kan regnes som et lokale, sier Misje, som trekker fram at i forarbeidene til røykeloven er det blant annet sagt at telt og haller vil kunne anses som lokaler, men det er langt derfra til å likestille et uteområde med markiser og levegger til et lokale.
 
Sendes videre
Maksimalt tillatt høyde på gjerder og levegger er 1,10 meter, markiser og annet overbygg skal ikke være lavere enn normal takhøyde på 2,30 meter.
 
Kommunalstyret for levekår var mandag på befaring på Hall Toll.
 
Klagen sendes nå til Fylkesmannen i Rogaland for videre behandling.
 
- At de sender saken videre fordi de er redde for å få flere slike saker, er skremmende. Det virker som de ikke ønsker ekstra arbeid, og derfor skyver det foran seg, sier Misje.
 
Nå avventer han Fylkesmannens vedtak.
 
- Vi avventer et endelig vedtak før vi vurderer hva vi skal gjøre videre. Vi er en lovlydig plass, og vil ikke ligge i krig med politikerne. Vi ønsker ikke å framelske røyking på noe vis, men dersom det skal være mulig å sitte ute hos oss, er vi nødt til å ha levegger, sier Misje.
 
Han understreker at uteserveringsområdet er ikke først og fremst er for røykerne, men for alle restaurantens gjester.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen