Heuch serverer VM-akevitt

Deler ut smaksprøver på god gammel oppskrift.
28 Februar 2011 - 16:16

Destillatør og akevittnestor Halvor Heuch gravde dypt i oppskriftesken da han satte seg fore å lage en egen akevitt til VM på ski.

- Siden VM arrangeres i Oslo, var det naturlig å bruke gamle resepter fra et Oslo-brenneri, nemlig Simers, sier Heuch til Boarding.no.

VM-akevitten består av et forhold mellom en langtidslagret Simers Oslo og taffelvarianten til Simers.

- Dette gir en svært morsom kombinasjon med mye fat og krydder, som skulle passe fint nå i vinterkulden, legger Heuch til.

Simers & Co. Spritfabrik & Destillation ble etablert i 1857 av Einar Simers og lå i Revierstredet i Christiania.

Brennevinet ble levert fra jordbruksbrenneriene, og Simers anskaffet det første rektifikasjonsapparatet for fremstilling av rektifisert "fuselfritt" brennevin i Norge.

Spriten som ble levert fra jordbruksbrenneriene var av meget varierende kvalitet, og mange av brenneriene brukte Simers for å få renset sin egen sprit. I tillegg fremstilte Simers destillatør Alex Pedersen en rekke akevitter og andre brenneviner som punsch og bitter både for eksport og direkte salg til samlag og skjenkesteder.

I 1925 ble selskapet løst ut av Vinmonopolet, som overtok alle eiendeler, resepter og varebeholdningen for øvrig, skriver Boarding.no.

Ski-VM Akevitt 2011 er kun tilgjengelig under Ski-VM, og serveres rett fra fatet på utvalgte steder i Oslo.

På Nordisk Park i Spikersuppa serveres det smakebiter fra tradisjonsrik norsk mat og drikke. Her finner man også Akevittboden. Ski-VM-akevitten kan også smakes på Amundsen Bryggeri og Spiseri i Amundsensgate ved Spikersuppa og Cafe Sorgenfri på Aker Brygge.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du september-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar turen til Veneto, Romagna, Slovenia, Østerrike og København.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen
Dagens rett

Prøv denne eksotiske vrien på kylling fra grillen

Persiskinspirerte retter er ikke hverdagskost, men det kan denne oppskriften fort gjøre dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær
Ukens drink

Slik lager du Bonnie Fizz - en forfriskende drink med gin og bringebær

Kombinasjonen av bringebær, bjørnebærlikør, champagne og gin og med en umiskjennelig smak av agurk og rose, kan ikke bli noe annet enn godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her