Hjertø til Continental

Heidi Hjertø tar over jobben til Remi Madsen på Continental.
Redaksjonen
31 Oktober 2007 - 00:51

- Det stemmer, ja, og det blir en stor utfordring, sier hun.
 
Er det litt blandede følelser? Det er jo spennende der du er nå, på Klosteret?
 
- Ja, det er en fin og hyggelig arbeidsplass her. Så sånt sett var det ikke lett. Jeg fikk et bra tilbud, så det var enkelt å ta et valg. Men jeg har hatt det kjempefint her på Klosteret.
 
Hva var det som gjorde at du slo til? Det har jo vært en ganske turbulent arbeidsplass den siste tiden?
 
- Continental, ja. Jeg har jo vært på Continental i seks og et halvt år tidligere. Så jeg kjenner Continental veldig godt, og personlig har jeg bare gode erfaringer derfra. Jeg tror, eller har valgt å tro, at den verste, turbulente tiden er over og at de nå har fått inn litt nye mennesker og ser en ny giv. Jeg tror det verste har roet seg, sier Hjertø.
 
- Og jobben i seg selv blir jo veldig, veldig spennende så jeg gleder meg hundre prosent.
 
Nye ideer
Men blir det slik at du skal fylle skoene til Remi Madsen eller blir det blanke ark og nye ideer?
 
- Det blir litt begge deler. Han har jo vært der lenge, så jeg går ut i fra at de rutinene han har lagt opp er veldig gode. Han er veldig dyktig, men det er klart at man alltid har ulike måter å se og gjøre ting på, så jeg kommer til å gjøre noen endringer, helt sikkert. Og så skal jeg ha en litt annen rolle enn det Remi har hatt. I tillegg til å være kjellermester og ha den biten, så skal jeg ha en mer delaktig rolle i Theatercafeen. Jeg snakker da om de mest travle kveldene når det er mye å gjøre. Da skal jeg gå som en type vertinne eller vinkelner, eller faglig støtte for servitørene, eller hva du kaller det. Rett og slett for å kombinere vin med mat for å sette mer fokus på dette i salen. Så det kommer jeg til å gjøre en til to kvelder i uken, sier Hjertø.
 
Endringer
- Jeg kommer også til å gjøre noen endringer ettersom jeg er yngre enn Remi. Alderen gjør også at vi kanskje har et ulikt syn på typer vin og har litt ulik smak.  Men stort sett er jeg og Remi enige når det gjelder vin, sier 27-åringen.
 
Mer moderne
- Stort sett har vi vært enige, men det blir kanskje et litt mer moderne preg på vinkartet og det håper jeg å få til. Men Theatercafeen er et tradisjonelt sted, så man kan ikke ta for mange grep der med en gang. I alle fall ikke brått. Det må komme litt gradvis, tror jeg. Det blir kanskje litt mer fokus på Riesling og ting som har kommet de siste årene. Det er jo veldig fokus på Bordeaux og Burgund, og det er bra. Men det finnes mye annet bra også. Spennende ting fra Spania og Østerrike. Men dette kommer altså til å komme gradvis. For kundemassen er stabil og man må respektere stamgjester som har vært der i flere år og føle seg litt frem. De kjenner jo stedet etter å ha vært der i mange år, sier hun.
Hjertø begynner i løpet av januar. Hun har egentlig oppsigelsestid ut januar, så strengt tatt begynner hun 1. februar, men hun har et håp om å få gå ikke lenge etter nyttår.
 
Tøft
- Det var tøft å si opp, og det er ikke hyggelig å forlate en bra arbeidsplass, men jeg tror Klosteret har forståelse for valget mitt. Dessuten skal jeg selvsagt stå på for dem så lenge jeg er der, sier Hjertø.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her