Hjertø til Continental

Heidi Hjertø tar over jobben til Remi Madsen på Continental.
Redaksjonen
31 Oktober 2007 - 00:51

- Det stemmer, ja, og det blir en stor utfordring, sier hun.
 
Er det litt blandede følelser? Det er jo spennende der du er nå, på Klosteret?
 
- Ja, det er en fin og hyggelig arbeidsplass her. Så sånt sett var det ikke lett. Jeg fikk et bra tilbud, så det var enkelt å ta et valg. Men jeg har hatt det kjempefint her på Klosteret.
 
Hva var det som gjorde at du slo til? Det har jo vært en ganske turbulent arbeidsplass den siste tiden?
 
- Continental, ja. Jeg har jo vært på Continental i seks og et halvt år tidligere. Så jeg kjenner Continental veldig godt, og personlig har jeg bare gode erfaringer derfra. Jeg tror, eller har valgt å tro, at den verste, turbulente tiden er over og at de nå har fått inn litt nye mennesker og ser en ny giv. Jeg tror det verste har roet seg, sier Hjertø.
 
- Og jobben i seg selv blir jo veldig, veldig spennende så jeg gleder meg hundre prosent.
 
Nye ideer
Men blir det slik at du skal fylle skoene til Remi Madsen eller blir det blanke ark og nye ideer?
 
- Det blir litt begge deler. Han har jo vært der lenge, så jeg går ut i fra at de rutinene han har lagt opp er veldig gode. Han er veldig dyktig, men det er klart at man alltid har ulike måter å se og gjøre ting på, så jeg kommer til å gjøre noen endringer, helt sikkert. Og så skal jeg ha en litt annen rolle enn det Remi har hatt. I tillegg til å være kjellermester og ha den biten, så skal jeg ha en mer delaktig rolle i Theatercafeen. Jeg snakker da om de mest travle kveldene når det er mye å gjøre. Da skal jeg gå som en type vertinne eller vinkelner, eller faglig støtte for servitørene, eller hva du kaller det. Rett og slett for å kombinere vin med mat for å sette mer fokus på dette i salen. Så det kommer jeg til å gjøre en til to kvelder i uken, sier Hjertø.
 
Endringer
- Jeg kommer også til å gjøre noen endringer ettersom jeg er yngre enn Remi. Alderen gjør også at vi kanskje har et ulikt syn på typer vin og har litt ulik smak.  Men stort sett er jeg og Remi enige når det gjelder vin, sier 27-åringen.
 
Mer moderne
- Stort sett har vi vært enige, men det blir kanskje et litt mer moderne preg på vinkartet og det håper jeg å få til. Men Theatercafeen er et tradisjonelt sted, så man kan ikke ta for mange grep der med en gang. I alle fall ikke brått. Det må komme litt gradvis, tror jeg. Det blir kanskje litt mer fokus på Riesling og ting som har kommet de siste årene. Det er jo veldig fokus på Bordeaux og Burgund, og det er bra. Men det finnes mye annet bra også. Spennende ting fra Spania og Østerrike. Men dette kommer altså til å komme gradvis. For kundemassen er stabil og man må respektere stamgjester som har vært der i flere år og føle seg litt frem. De kjenner jo stedet etter å ha vært der i mange år, sier hun.
Hjertø begynner i løpet av januar. Hun har egentlig oppsigelsestid ut januar, så strengt tatt begynner hun 1. februar, men hun har et håp om å få gå ikke lenge etter nyttår.
 
Tøft
- Det var tøft å si opp, og det er ikke hyggelig å forlate en bra arbeidsplass, men jeg tror Klosteret har forståelse for valget mitt. Dessuten skal jeg selvsagt stå på for dem så lenge jeg er der, sier Hjertø.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her