HMS-heder til Hildonen

HMS-heder til Hildonen

To rom og kjøkken er tildelt HMS-prisen 2013.

NHO Reiselivs HMS-pris for 2013 er tildelt trondheimsrestauranten To rom og kjøkken. Det er første gang en restaurant stikker av med denne hedersbevisningen.

«Vinneren av årets HMS-pris har gjennom god ledelsesforankring, samt systematisk og kontinuerlig HMS-arbeid, skapt et trygt og godt arbeidsmiljø», står det i diplomet som daglig leder Roar Hildonen i To rom og kjøkken mottok under årskonferansen i Sarpsborg.

Stolt over prisen

– To rom og kjøkken gir oss glede i hverdagen med et utrolig godt arbeidsmiljø, mange spennende utfordringer, fagutvikling og gode kollegaer, sier verneombud Carina Loftheim Merieau til nhoreiseliv.no.

– Restauranten formidler et sterkt ønske om å arbeide riktig, både faglig, personalmessig og økonomisk. HMS-arbeidet er snudd fra å være et nødvendig onde til en naturlig, positiv og nødvendig del av driften, sier Bente Strand Jarl, HMS-rådgiver i NHO Reiseliv.

Bedriftshelsetjenesten Din HMS har hatt samtaler med ledelsen, verneombud og personalet ved bedriften. I tillegg har de bistått med å skaffe den nødvendige dokumentasjonen.

– Vi opplever et godt, tillitsfullt og gjensidig samarbeid med bedriften, sier direktør og seniorrådgiver Ole Grong i Din HMS.

– To rom og kjøkken har oppdaterte håndbøker og planer og årlige revisjoner. Risikovurderinger og forbedringer gjøres planmessig og sykefraværsoppfølging og tilrettelegging er satt i system. Det er faste møtepunkt for involvering og medvirkning. Det stilles klare kompetansekrav til både ledelse og ansatte som gjør de ansatte attraktive for andre grunnet sin kompetanse, holdninger og fagkunnskap, sier han.

NHO Reiselivs HMS-pris skal være en påskjønnelse for systematisk og målrettet innsats for å utvikle og forbedre arbeidsmiljøet. Det legges vekt på at resultatene og erfaringene som vinneren har gjort seg, er av interesse for og kan videreformidles til andre bedrifter i reiselivsbransjen.

I tillegg til prisen fikk vinneren et maleri av Jan Harr til en verdi av 5000 kroner.

I 2012 vant Thon Hotels HMS-prisen. Clarion Collection Hotel Arcticus vant i 2011, mens Hotel Norge gikk til topps i 2010.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen