Hobbykokker - skjerp knivene

Nå har nemlig alle Norges hobbykokker sjansen til å sikre seg norgesmestertittelen. Det skjer den 22. september under Matglede-dagene i Vika, Oslo. Premien lukter det gull av; du og to lagkamerater får nemlig gratis reise og opphold til VM for proffkokker, Bocuse d'Or i Lyon, hvor Charles Tjessem skal forsvare de norske fargene.

Har du ambisjoner på kjøkkenet hjemme, får du og  to av dine kokekyndige venner nå muligheten til å demonstrere for hele landet hva dere er gode for. Forutsatt at ingen av dere har kokkefaglig utdannelse, kan dere melde dere på til finalen i NM for hobbykokker 2002 som går den 22. september under Matglede-dagene i Vika, midt i sentrum av Oslo.

For å komme i betraktning til finalen må du og ditt lag melde dere på konkurransen ved å sende inn et forslag til en tre retters meny. Temaet for finalen er norsk lam som hovedrett; forretten skal bestå av fisk og/eller skalldyr og desserten av frukt og/eller bær, alt basert på sesongens norske råvarer. Ta med deg to partnere slik at dere blir et lag på tre personer. Ingen skal altså ha kokkeutdannelse, og alle behøver heller ikke koke. Det er mange oppgaver som skal løses under en slik konkurranse, og arbeidsfordelingen blir dere selv enige om. I finalen skal seks lag lage sine treretters menyer for 8 personer, som serveres for juryen samt for noen få heldige gjester ved bord på konkurranseområdet.

Konkurransen er lagt opp etter retningslinjer for de profesjonelle kokkekonkurransene, Finalen foregår på en kokkescene foran Vika Buen i Ruseløkkveien i Oslo, og det er seks lag fra hele landet som møtes i konkurransen om gull, sølv og bronse.

Den seremonielle åpningen blir foretatt av den matglade hobbykokk og finansminister Per-Kristian Foss, som også skal sitte i juryen. Juryformann er Harald Osa, anerkjent kokkenestor med lang erfaring fra kokkelandslaget og utallige konkurranser i innland og utland. Juryen som også består av Aase E. Jacobsen, redaktør i Apéritif, Randi Kvissel Haugen, adm. dir. i Matmerk og Astrid Dieserud, matansvarlig i Lucullus, vil først og fremst vektlegge smaken på maten, men også pen presentasjon samt forslag til vin.

Premieutdelingen foregår kort tid etter konkurransen, kl 1800 på kokke-scenen i Vika. Påmelding gjør du her. Nærmere informasjon fås ved henvendelse til Lucullus, Munkerudveien 20, 1163 Oslo. Telefon 22 74 24 40. Faks 22 74 19 23. Email: post@lucullus.no

Arrangør:
Lucullus i samarbeid med Vika Drift AS,
Kokkenes Mesterlaug Oslo,
MENY Vika,
Adecco vikarbyrå
og Apéritif

Her finner du konkurranseregler

Her finner du påmeldingsskjema

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen