Holder medlemskap skjult

Hvert femte medlem i Hotell- og restaurantarbeiderforeningen holder medlemskapet skjult for sjefen sin.
Redaksjonen
15 August 2008 - 10:00

Det er redsel for å miste jobben som er årsaken mener Hotell- og restaurantarbeiderforeningen i Hordaland.
 
- Medlemmer har rapportert om tilfeller av trakassering etter å ha organisert seg. Noen har fått sparken, mens andre har sluttet på bakgrunn av trakasseringen, sier Djevat Hisenaj, leder i Hotell- og restaurantarbeiderforbundet Hordaland.
 
Vanligvis betaler arbeidsgiveren fagforeningskontingenten gjennom et fast trekk i lønnen. Men 19 prosent av medlemmene vil heller ha giro sendt hjem til seg privat. 
 
- Dette er medlemmer som vil betale selv for å holde medlemskapet skjult, sier Hisenaj.
 
Nye medlemmer
Hele to av tre ansatte i hotell- og restaurantbransjen er uorganiserte, men i sommer fikk Hisenaj åtte nye medlemmer ved Comfort Hotel Holberg i Bergen sentrum.
 
Stuepikene ved hotellet krever fulltidsstillinger for noen av ringevikarene. Hotellet har 149 rom, men for tiden ingen fast ansatte stuepiker.
 
To i front
- Det var to som gikk i front og meldte seg inn. Da var det lettere for oss andre å følge etter. I dag er åtte av tretten stuepiker organisert, sier tillitsvalgt Silje Kolltveit.
 
Hun mener mange i bransjen frykter konsekvensene av å organisere seg.
 
- Jeg har hørt om stuepiker som har organisert seg, og deretter fått sparken. Derfor skjønner jeg at noen vil holde medlemskapet sitt skjult. For oss var det viktig å stå frem og jobbe for forandring, sier Kolltveit til Bergens Tidende.
 
Hotelledelsen lover at to av de ansatte skal få tilbud om fulltidsstilling i løpet av høsten.
Ikke sjokkert
I Oslo og Akershus er de hotell- og restaurantansatte mer åpne om medlemskapet sitt.
 
- Men vi blir ikke sjokkert når nye medlemmer ber om at sjefen ikke får vite noe. Mange er skeptiske i starten, men åpner seg opp etter å ha møtt andre organiserte på arbeidsplassen, sier nestleder Birgit Tandberg i Hotell- og restaurantarbeiderforeningen i Oslo og Akershus.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her