Høstens studieturer

I løpet av høsten 2001 arrangerer Den Norske Vinkelnerforening to studieturer til henholdsvis Skottland og dets maltwhiskyer samt Spania med Rioja og Bilbao.
Redaksjonen
21 Juni 2001 - 12:08

Først ut av høstens studieturer for vinkelnere er det Skotske Høyland med besøk hos whiskydestillerier, sightseeing og avsluttende opphold i historiske Edinburgh:

13. september
06.50 SAS fra Gardermoen via Stavanger til Aberdeen.
Dersom noen vil reise fra Stavanger, må vi ha beskjed straks slik at vi evt. kan endre de billettene, det er muligens litt billigere. Lunsj og ettermiddagsbesøk hos Glendronach Kveld: Middag og overnatting Macallan.

14. september
Formiddagsbesøk og lunsj Tormore ved Grantown on Spey Ettermiddag hos Glenmorangie ved Inverness. Middag & overnatting i deres eget gjestehus - Cadball House som er et større flott gammelt herskapshus. For mer info om Glenmorangie: www.glenmorangie.com

15. september
Avreise etter frokost med tog fra Inverness til Edingburgh.
Innkvartering på Hotell midt i sentrum - Edinburgh's Jurys Inn ved Royal Mile, rommene har telefon, hårtørrer, TV, kaffekoker, heis, bar/restaurant. Det er reservert dobbeltrom. Dersom noen ønsker enkeltrom, må dette sendes melding om snarest, slik at vi evt. får endret booking.

Vi legger opp til en felles sightseeingrunde for de som har lyst til å være med på det, samt middag om kvelden. Og det blir tid til shopping og sightseeing på egenhånd.

16. september
Avreise etter frokost med tog/buss til Aberdeen for fly retur med SAS via Stavanger kl. 17.50. Togturen tar ca. 2 timer.

Det har ikke vært mulig å få rimelig pakketur på fly med utreise Aberdeen/retur Endinburgh - derav togturen.

Pris kr 4500 + sightseeing/middag i Edinburgh.

Spania

Endelig dato for turen til Spania er satt til: 17. - 21. oktober 2001

Også her har vår eminente turkomité satt opp et foreløpig program med besøk på
vingårder i Rioja og avsluttende sightseeing og shopping i San Sebastian/Bilbao:

17. oktober
Avreise fra Oslo via Frankfurt/Heathrow til Bilbao. Avreise fra flyplass ca. kl. 12.00 til Rioja

Ettermiddagsbesøk hos Remelluri. Innsjekk på hotell i Haro
Haro er veldig liten med små hotell, så her kan det være vanskelig å få booket enkeltrom.

18. oktober 
Formiddagsbesøk hos Muga med lunsj. Ettermiddagsbesøk Bodegas Breton.

19. oktober 
Formiddagbesøk Bodegas Bebidas med lunsj. Ettermiddagsbesøk med middag hos Montecillo

20. oktober 
Etter frokost - avreise til San Sebastian for sightseeing, shopping, skalldyrmiddag. San Sebastian er en forholdsvis liten og idyllisk by, tidligere sommerresidens for det spanske hoff med historiske festninger og veldig gode restauranter.
Overnatting muligens på Hotel Londres y de Ingleterra  midt i sentrum med panoramautsikt over Conca-bukten med sin meget populære strand. Rommene har telefon, TV, minibar, aircondition.

21. oktober 
Hvis mulig prøver vi å få retur til Oslo på ettermiddagen slik at avreise etter frokost blir etterfulgt av felles sightseeing i Bilbao  som er en spennende blanding av gammel Baskerkultur og moderne arkitektur med blant annet det nye Guggenheim-museet.

Prisen her er enda ikke fastsatt da vi venter på tilbakemelding ang hotell i Rioja og busspris for hele ruten. Vi håper at vi skal klare å få turen til rundt 7000, men flybillettene alene koster 4000.

Påmelding snarest mulig. Vi har reservert for 20 personer pr. tur, førstemann til mølla-prinsippet gjelder derfor!

Sendt snarest påmelding med komplett navn, adresse, tel pr. fax til "tursjef" Mai Tjemsland - 67 54 44 78 eller på mail: aase.jacobsen@aperitif.no Spørsmål kan rettes til Mai på telefon 22 40 55 20, vanligvis lettest å treffe etter 12.00.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt
Dagens rett

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt

Det er mye god mat i gode pølser, ikke minst når du gjør noe ekstra ut av dem. I denne lettvinte oppskriften (som alle kan klare) spiller pølsene en litt underordnet rolle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her