Høstlig fulltreffer

Satser du på ukens vin til en av høstens saftige kjøttmåltider, garanterer vi en fulltreffer både i munnen og i lommeboka. Ikke mange viner kan konkurrere i smakskraft i dette segmentet.

Domaine la Bastide Syrah 2008 (33332) heter vinen som til de grader hever seg over det etter hvert brede vinlandskap. Årsaken er grei, den har så mye av alt uten at det er uproporsjonalt eller vulgært. Hør bare her:

Mørkrød svært tett farge, kjøttfull duft slik god syrah skal lukte med en del animalske aromaer, urter, krydder, lakris og karamell. Saftig og kraftig anslag med de samme aromaer som duften, veldig stofflig, krydret stil, gode syrer og tanniner, animalsk finish. I det hele en utrolig flott og smaksrik vin til prisen som er perfekt til saftig vilt, men også til lam og okse.

Denne høstlige åpenbaringen har betegnelsen Vin de Pays d'Hauterive  som betyr at den tilhører det omfattende systemet med Pays d'Oc, altså landvin fra Languedoc. Og i dette tilfellet fylket Aude som ligger helt sør i Frankrike i retning Pyrenéene.

Produsent er Ch. la Bastide som er en eiendom på 40 hektar tilhørende appellasjonen Corbières. Som er en klassisk blanding av druene syrah, grenache og carignan. Når syrah opptrer alene blir det altså en Vin de Pays, men uten forkleinelse som du kanskje forstår ut fra beskrivelsen. Syrah er konge i Sør-Frankrike og dens popularitet blant samvittighetsfulle produsenter er økende på bekostning av særlig cinsaut som er den minst interessante druen i området, men også til dels grenache og carignan.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.  Domaine la Bastide Syrah 2008 (33332)   Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen