Hotell Union får utvide

Får klarsignal fra Riksantikvaren.

Eierne av det Hotel Union Øye i Nordangdalen ved Hjørundfjorden får likevel lov til utvide hotellet med et adskilt nybygg i sveitserstil.

Planene for utbygging av Union Øye har vært gjenstand for en to år lang diskusjon mellom eierne og kulturmyndighetene. Fredag trakk Riksantikvaren sin innsigelse mot utbyggingsplanene.

- Dette var en svært hyggelig melding å få. Den markerer det endelige sluttpunkt for en langvarig faglig diskusjon mellom ulike samfunnsinteresser, sier administrerende direktør Terje Devold i en pressemelding.

Riksantikvaren trakk sin innsigelse ut fra en samlet vurdering, og med henvisning til et besøkt som ble avlagt på hotellet i mars. Det nye bygget vil fremstå som et klart adskilt bygg, og hotellet vil doble romkapasiteten til 55 rom i tidstypisk utførelse og innredning fra tiden rundt forrige århundreskifte. Det blir også serverings- og konferansekapasitet for 80-100 gjester.

Hotellets nybygg vil ifølge Devold stå klart i mai/juni 2013.

Det vakre hotellet ved Hjørundfjorden huset mange kjente personligheter rundt århundreskiftet. Etter årevis med forfall, ble hotellet restaurert tilbake til fordoms prakt i sveitserstil etter at lokale ildsjeler kjøpte hotellet i 1989.

I 2009 ble hotellet overtatt av reiselivsselskapet 62ºNORD i Ålesund. Selskapet driver også Hotel Brosundet i Ålesund og Storfjord Hotel ved Storfjorden.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen