Hotellet på Hemnesberget til salgs

Etter en lang periode uten drift er hotellet på Hemnesberget til salgs.
Redaksjonen
06 August 2008 - 11:00

Det er Star Eiendom som eier hotellet. Det har ikke vært i drift som hotell de siste årene. Star Eiendom ønsket å bygge om hotellet til leiligheter, men fikk nei fra Hemnes kommune.
 
Etter dette har det vært interessenter inne i bildet. Disse ville overta hotellet, og bygge ut og renovere det for 30 millioner kroner. Men finansieringen kom ikke på plass, og hotellet ble ikke solgt.
 
Nå har Star Eiendom overlatt salget til Privatmekleren A/S som vil legge ut prospektet i løpet av neste uke. Salgssummen er satt til 1.75 millioner kroner.
 
- De er ikke en svært høy sum for et bygg i to etasjer med en samlet grunnflate på 913 kvadratmeter, men bygget krever en god del restaurering og ombygging før det kan framstå som et moderne hotell, sier næringsmekler Kai Henriksen i Privatmekleren.
 
Kommunen følger med
Ordfører Kjell Idar Juvik i Hemnes kommune er klar på at kommunen vil ha nye eiere som vil drive det sentralt plasserte bygget videre som hotell og restaurant.
 
- Det er viktig for utviklingen på Hemnesberget og i Hemnes kommune at vi har et oppegående hotell og kafétilbud. Både utviklingen av næringslivet og turistbransjen krever at det finnes mulighet for overnatting på stedet, sier Juvik til Rana Blad.
 
Hotellet nødvendig
- Det er stor enighet om at hotellet er nødvendig for å få utvikling på stedet. Jeg kan ikke si i dag hva kommunen kan gjøre for å få til drift i hotellet, men både tidsbegrensete kommunale lån og garantier kan være en vei å gå, sier Juvik.
 
Muligheter
- Hvor mye en nye eier må satse på bygget kommer jo an på hvilken driftsform det legges opp til. Det er jo fullt mulig å bare drive kafé og restaurantdelen og holde hotelldelen stengt. Kjøkkenet og ventilasjonsanlegget er godt, og det vil ikke kreve all verdens ressurser for å komme i gang, sier kai Henriksen i Privatmekleren.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her