Hotellet på Hemnesberget til salgs

Etter en lang periode uten drift er hotellet på Hemnesberget til salgs.

Det er Star Eiendom som eier hotellet. Det har ikke vært i drift som hotell de siste årene. Star Eiendom ønsket å bygge om hotellet til leiligheter, men fikk nei fra Hemnes kommune.
 
Etter dette har det vært interessenter inne i bildet. Disse ville overta hotellet, og bygge ut og renovere det for 30 millioner kroner. Men finansieringen kom ikke på plass, og hotellet ble ikke solgt.
 
Nå har Star Eiendom overlatt salget til Privatmekleren A/S som vil legge ut prospektet i løpet av neste uke. Salgssummen er satt til 1.75 millioner kroner.
 
- De er ikke en svært høy sum for et bygg i to etasjer med en samlet grunnflate på 913 kvadratmeter, men bygget krever en god del restaurering og ombygging før det kan framstå som et moderne hotell, sier næringsmekler Kai Henriksen i Privatmekleren.
 
Kommunen følger med
Ordfører Kjell Idar Juvik i Hemnes kommune er klar på at kommunen vil ha nye eiere som vil drive det sentralt plasserte bygget videre som hotell og restaurant.
 
- Det er viktig for utviklingen på Hemnesberget og i Hemnes kommune at vi har et oppegående hotell og kafétilbud. Både utviklingen av næringslivet og turistbransjen krever at det finnes mulighet for overnatting på stedet, sier Juvik til Rana Blad.
 
Hotellet nødvendig
- Det er stor enighet om at hotellet er nødvendig for å få utvikling på stedet. Jeg kan ikke si i dag hva kommunen kan gjøre for å få til drift i hotellet, men både tidsbegrensete kommunale lån og garantier kan være en vei å gå, sier Juvik.
 
Muligheter
- Hvor mye en nye eier må satse på bygget kommer jo an på hvilken driftsform det legges opp til. Det er jo fullt mulig å bare drive kafé og restaurantdelen og holde hotelldelen stengt. Kjøkkenet og ventilasjonsanlegget er godt, og det vil ikke kreve all verdens ressurser for å komme i gang, sier kai Henriksen i Privatmekleren.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen