Hotellperle stengt på dagen

Hotellperle stengt på dagen

– Sjelden vi må gjøre slike drastiske vedtak, sier brannsjefen som stengte Hotel Mundal i Fjærland.

Det ærverdige Hotel Mundal i Fjærland er nevnt i både Lonely Planet, Travel & Leisure og National Geographic Traveler. Nå er det stengt, etter at et branntilsyn 1. februar avslørte ti avvik, skriver Sogn Avis.

De mest alvorlige var sprinkelanlegget og alarmanlegget som ikke virket.

– Det vi fant, var så graverende at vi hadde gjort akkurat det samme om det var midt i sesongen, sier branningeniør Johnny Skjerping til Sogn Avis.

– Det er sjelden vi må gjøre slike drastiske vedtak om å stenge på dagen, utdyper brannsjef Hans-Morten Blikseth i Sogn brann og redning IKS.

Det svært sårbare trehotellet i tre etasjer var vinterstengt og tomt for gjester. Hotellet holder åpent fra 30. april til 1. april og har plass til 70 gjester.

Hotellet må nå dokumentere ettersyn og kontroll av aktive og passive brannsikringstiltak før det kan tas i bruk.

Lover å bringe alt i orden

Jørgen Cappelen sier på vegne av eierne at de tar brannsikkerheten på alvor, og alt skal være i orden til hotellet åpner igjen.

– Både alarmer og sprinkelanlegg virket da vi stengte for vinteren, men i ettertid har vi hatt langvarige strømbrudd, som da Dagmar slo til, sier Cappelen til Sogn Avis.

Hotellet er bygget i sveitserstil i 1891 og har blant annet et staselig verandabygg i det ene hjørnet, prydet med et kjegleformet takspir.

Til tross for flere tilbygg, er hovedfasaden mot fjorden tatt vare på, og innredning og møbler i salongene er som for 100 år siden.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen