Hotellperle stengt på dagen

Hotellperle stengt på dagen

– Sjelden vi må gjøre slike drastiske vedtak, sier brannsjefen som stengte Hotel Mundal i Fjærland.
13 Februar 2012 - 23:59

Det ærverdige Hotel Mundal i Fjærland er nevnt i både Lonely Planet, Travel & Leisure og National Geographic Traveler. Nå er det stengt, etter at et branntilsyn 1. februar avslørte ti avvik, skriver Sogn Avis.

De mest alvorlige var sprinkelanlegget og alarmanlegget som ikke virket.

– Det vi fant, var så graverende at vi hadde gjort akkurat det samme om det var midt i sesongen, sier branningeniør Johnny Skjerping til Sogn Avis.

– Det er sjelden vi må gjøre slike drastiske vedtak om å stenge på dagen, utdyper brannsjef Hans-Morten Blikseth i Sogn brann og redning IKS.

Det svært sårbare trehotellet i tre etasjer var vinterstengt og tomt for gjester. Hotellet holder åpent fra 30. april til 1. april og har plass til 70 gjester.

Hotellet må nå dokumentere ettersyn og kontroll av aktive og passive brannsikringstiltak før det kan tas i bruk.

Lover å bringe alt i orden

Jørgen Cappelen sier på vegne av eierne at de tar brannsikkerheten på alvor, og alt skal være i orden til hotellet åpner igjen.

– Både alarmer og sprinkelanlegg virket da vi stengte for vinteren, men i ettertid har vi hatt langvarige strømbrudd, som da Dagmar slo til, sier Cappelen til Sogn Avis.

Hotellet er bygget i sveitserstil i 1891 og har blant annet et staselig verandabygg i det ene hjørnet, prydet med et kjegleformet takspir.

Til tross for flere tilbygg, er hovedfasaden mot fjorden tatt vare på, og innredning og møbler i salongene er som for 100 år siden.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her