Hva skjer i DNVF høsten 2005?

Vinkelnerforeningen informerer her deg som er medlem om en rekke arrangementer og hendelser i tiden fremover denne høsten.
Redaksjonen
31 August 2005 - 09:49

Nordisk mesterskap
Årets Nordiske mesterskap finner sted på Island den 14. - 16. oktober 2005.
Norges deltagere er Ørjan Lundmark, Restaurant Front, og Jens Blom, Bølgen & Moi Briskeby. Begge jobber i Oslo og for øvrig også på vinkelnerlandslaget. Norge har en seier fra i fjor å forsvare og vi satser på at vi også i år gjør det bra.

Heiagjeng til Island
Det blir mulighet for å bli med til Island under Nordisk mesterskap 14. - 16. oktober. Det vinøse landskapet på Island innbyr til smaking av mye god vin og høy stemning. Flyreisen ligger på rundt 4000 kr t/r og det blir ekstra gode tilbud på overnatting og aktiviteter på Island. Meld din interesse til kenengebretsen@yahoo.no

Landslagsamlinger
Det norske landslaget for vinkelnere er i full gang og trener nå for Nordisk på Island samt VM i Barcelona i 2007. Vi låner lokaler av Howard som også gir oss Riedel-glass og utstyr vi kan bruke. To samlinger er planlagt før Island. 28. - 29. august og 18. - 19. september. Vi kan samtidig ønske Vigdis Hansen fra Nidelven Hotel i Trondheim velkommen som deltager på landslaget.

Vinkelner tur til Mosel 27. - 30. oktober
Styret i Den Norske Vinkelner Forening inviterer til en fantastisk tur til Mosel.
Torsdag 27. til søndag 30. oktober besøker vi de beste og mest interessante produsenter i Mosel og omegn. Vi kan nevne Fritz Haag, Selbach-Oster, Loosen og andre. Det blir mange vinkjellere men også turer i vinmarkene for å forstå et av verdens fremste vinområder. Turen legges opp med flyreise, bil, overnatting og noe mat dekket  - alt for kr 5500. Kun 10 plasser, så her gjelder det å melde seg på snarest til dan@lesommelier.no

Medlemsfordeler
Det jobbes aktivt med å få på plass medlemsfordeler for våre aktive medlemmer. Vi har allerede på plass gode avtaler med følgende firmaer:
Apéritif - Norges fremste bransjeblad om mat og vin samt produkttester (abonnementet er gratis for medlemmer av DNVF)
Handberg Engros - alt innen gourmet
Gambero Rosso - bøker og blader om Italia
Howard as - Riedel-glass
Appetitt - matblad

Det sendes ut et nyhetsbrev til alle medlemmer via e-post på dette. Husk å melde/sjekke inn riktig e-post-adresse. Er det spørsmål, rettes disse til kenengebretsen@yahoo.no

Norwegian Wine Xpo 25. - 27. september
Igjen er det duket for Norges største vinmesse i Oslo Spektrum. Vinmessen har som vanlig både en publikumsdag og dager for HoReCa. Vinkelnerforeningen vil i år være mer synlig enn noen gang før og flere arrangementer i foreningens regi vil finne sted alle dager. Kom innom og slå av en prat.

ASI-møte i Verona
Det internasjonale styret for alle vinkelnerforeningene rundt om i verden har innkalt til møte i Verona den 23. og 24. september. Styret ser det som viktig å markere Norge også internasjonalt og reiser derfor ned med to representanter. Det er mange ubesvarte spørsmål og også et stort arbeid å gjøre internasjonalt. Noe av dette håper vi å kunne sette søkelys på under møtet. Mer informasjon om hva ASI gjør og representerer kommer vi tilbake til senere.

Høstens dybdesmakinger
Etter to suksessrike smakinger på Howards lokaler i Hansteensgt. vil vi utover denne høsten fortsette med dybdetemaer. Alle smakingene er et samarbeid mellom importører, Howard og DNVF og skal fokusere på viner vi som vinkelnere normalt ikke smaker. Alle viner blir smakt i perfekte glass fra Riedel sin Sommelier-serie.
4. september kl 14:00 - supertoscanere, en luksus eller kvalitetsvin?
6. november kl 16:00 - Côte Rôtie, de beste årgangene etter 1975 (OBS! Nytt tidspunkt)

Har du et forslag til en smaking vi bør holde, kan du sende en mail til daniel_johansson@msn.com eller kenengebretsen@yahoo.no

15 års jubileum
Vinkelner foreningen ble stiftet 03 oktober 1990. Vår egen Remi Madsen har gjennom disse årene sittet over 2/3 av tiden som President, noen må gi den mannen en hatt for fremragende arbeid. Mye har skjedd og mange personer har kommet og gått, mange turer har blitt gjennomført og i det store hele en forening som har mye stort å vise til. Vi planlegger et årsmøte i februar som skal vise hva for en flott forening vi har. Sitter du på bilder, info eller annet fra årsmøter, turer, fester, smakinger ta kontakt med kenengebretsen@yahoo.no Følg med på våre nettsider for mer info?

Får du e-mail fra oss?
Ikke det?
Alle og enhver kan gå inn på www.aperitif.no/dnvf og se om vår info om deg er riktig. Si ifra til andre du kjenner om å gjøre det samme. Meget viktig. Er det feil sender du meg en e-post på kenengebretsen@yahoo.no

Privatist-eksamen til Vinkelner
Ønsker du å bli vinkelner og føler deg klar for å ta eksamen kan du nå melde deg opp til privatisteksamen ved Nordisk Sommelier Utbildning. Dato er satt til 7. november 2005 og koster 1000 kr. Ta kontakt med dan@lesommelier.no

Skrukork/ naturkork med Laroche på Südøst, Oslo
Selveste Michel Laroche kommer på et seks-timers besøk (a la Bono) til Oslo. Han kommer ene og alene for å avholde en smaking for oss vinkelnere på restaurant Südøst torsdag 6. oktober. Vi får, som tredje land i verden, smake skrukork versus naturkork på viner fra Petit Chablis til Grand cru-nivå. Dette blir årets mest interessante smaking. Etterpå serveres det middag. Kun 30 plasser. Svar utbedes til andy.douglas@strom.no eller tlf: 21 50 18 62. Frist 23. september.

G7 i Portugal til Oslo, Stavanger og Bergen
ICEP og Den Norske Vinkelner Forening innleder sitt samarbeide med å avholde smakinger og lunsj med Portugals syv beste produsenter. 17., 18. og 19. oktober blir det smaking og lunsj i de overnevnte byer. Meget begrenset antall plasser. Mer info kommer senere men meld allerede nå din interesse til kenengebretsen@yahoo.no
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her
Dagens rett

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her

Bare prøv denne oppskriften på hjemmelagde seikarbonader med stuede grønnsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her