Hva skjer i DNVF høsten 2005?

Vinkelnerforeningen informerer her deg som er medlem om en rekke arrangementer og hendelser i tiden fremover denne høsten.
Redaksjonen
31 August 2005 - 09:49

Nordisk mesterskap
Årets Nordiske mesterskap finner sted på Island den 14. - 16. oktober 2005.
Norges deltagere er Ørjan Lundmark, Restaurant Front, og Jens Blom, Bølgen & Moi Briskeby. Begge jobber i Oslo og for øvrig også på vinkelnerlandslaget. Norge har en seier fra i fjor å forsvare og vi satser på at vi også i år gjør det bra.

Heiagjeng til Island
Det blir mulighet for å bli med til Island under Nordisk mesterskap 14. - 16. oktober. Det vinøse landskapet på Island innbyr til smaking av mye god vin og høy stemning. Flyreisen ligger på rundt 4000 kr t/r og det blir ekstra gode tilbud på overnatting og aktiviteter på Island. Meld din interesse til kenengebretsen@yahoo.no

Landslagsamlinger
Det norske landslaget for vinkelnere er i full gang og trener nå for Nordisk på Island samt VM i Barcelona i 2007. Vi låner lokaler av Howard som også gir oss Riedel-glass og utstyr vi kan bruke. To samlinger er planlagt før Island. 28. - 29. august og 18. - 19. september. Vi kan samtidig ønske Vigdis Hansen fra Nidelven Hotel i Trondheim velkommen som deltager på landslaget.

Vinkelner tur til Mosel 27. - 30. oktober
Styret i Den Norske Vinkelner Forening inviterer til en fantastisk tur til Mosel.
Torsdag 27. til søndag 30. oktober besøker vi de beste og mest interessante produsenter i Mosel og omegn. Vi kan nevne Fritz Haag, Selbach-Oster, Loosen og andre. Det blir mange vinkjellere men også turer i vinmarkene for å forstå et av verdens fremste vinområder. Turen legges opp med flyreise, bil, overnatting og noe mat dekket  - alt for kr 5500. Kun 10 plasser, så her gjelder det å melde seg på snarest til dan@lesommelier.no

Medlemsfordeler
Det jobbes aktivt med å få på plass medlemsfordeler for våre aktive medlemmer. Vi har allerede på plass gode avtaler med følgende firmaer:
Apéritif - Norges fremste bransjeblad om mat og vin samt produkttester (abonnementet er gratis for medlemmer av DNVF)
Handberg Engros - alt innen gourmet
Gambero Rosso - bøker og blader om Italia
Howard as - Riedel-glass
Appetitt - matblad

Det sendes ut et nyhetsbrev til alle medlemmer via e-post på dette. Husk å melde/sjekke inn riktig e-post-adresse. Er det spørsmål, rettes disse til kenengebretsen@yahoo.no

Norwegian Wine Xpo 25. - 27. september
Igjen er det duket for Norges største vinmesse i Oslo Spektrum. Vinmessen har som vanlig både en publikumsdag og dager for HoReCa. Vinkelnerforeningen vil i år være mer synlig enn noen gang før og flere arrangementer i foreningens regi vil finne sted alle dager. Kom innom og slå av en prat.

ASI-møte i Verona
Det internasjonale styret for alle vinkelnerforeningene rundt om i verden har innkalt til møte i Verona den 23. og 24. september. Styret ser det som viktig å markere Norge også internasjonalt og reiser derfor ned med to representanter. Det er mange ubesvarte spørsmål og også et stort arbeid å gjøre internasjonalt. Noe av dette håper vi å kunne sette søkelys på under møtet. Mer informasjon om hva ASI gjør og representerer kommer vi tilbake til senere.

Høstens dybdesmakinger
Etter to suksessrike smakinger på Howards lokaler i Hansteensgt. vil vi utover denne høsten fortsette med dybdetemaer. Alle smakingene er et samarbeid mellom importører, Howard og DNVF og skal fokusere på viner vi som vinkelnere normalt ikke smaker. Alle viner blir smakt i perfekte glass fra Riedel sin Sommelier-serie.
4. september kl 14:00 - supertoscanere, en luksus eller kvalitetsvin?
6. november kl 16:00 - Côte Rôtie, de beste årgangene etter 1975 (OBS! Nytt tidspunkt)

Har du et forslag til en smaking vi bør holde, kan du sende en mail til daniel_johansson@msn.com eller kenengebretsen@yahoo.no

15 års jubileum
Vinkelner foreningen ble stiftet 03 oktober 1990. Vår egen Remi Madsen har gjennom disse årene sittet over 2/3 av tiden som President, noen må gi den mannen en hatt for fremragende arbeid. Mye har skjedd og mange personer har kommet og gått, mange turer har blitt gjennomført og i det store hele en forening som har mye stort å vise til. Vi planlegger et årsmøte i februar som skal vise hva for en flott forening vi har. Sitter du på bilder, info eller annet fra årsmøter, turer, fester, smakinger ta kontakt med kenengebretsen@yahoo.no Følg med på våre nettsider for mer info?

Får du e-mail fra oss?
Ikke det?
Alle og enhver kan gå inn på www.aperitif.no/dnvf og se om vår info om deg er riktig. Si ifra til andre du kjenner om å gjøre det samme. Meget viktig. Er det feil sender du meg en e-post på kenengebretsen@yahoo.no

Privatist-eksamen til Vinkelner
Ønsker du å bli vinkelner og føler deg klar for å ta eksamen kan du nå melde deg opp til privatisteksamen ved Nordisk Sommelier Utbildning. Dato er satt til 7. november 2005 og koster 1000 kr. Ta kontakt med dan@lesommelier.no

Skrukork/ naturkork med Laroche på Südøst, Oslo
Selveste Michel Laroche kommer på et seks-timers besøk (a la Bono) til Oslo. Han kommer ene og alene for å avholde en smaking for oss vinkelnere på restaurant Südøst torsdag 6. oktober. Vi får, som tredje land i verden, smake skrukork versus naturkork på viner fra Petit Chablis til Grand cru-nivå. Dette blir årets mest interessante smaking. Etterpå serveres det middag. Kun 30 plasser. Svar utbedes til andy.douglas@strom.no eller tlf: 21 50 18 62. Frist 23. september.

G7 i Portugal til Oslo, Stavanger og Bergen
ICEP og Den Norske Vinkelner Forening innleder sitt samarbeide med å avholde smakinger og lunsj med Portugals syv beste produsenter. 17., 18. og 19. oktober blir det smaking og lunsj i de overnevnte byer. Meget begrenset antall plasser. Mer info kommer senere men meld allerede nå din interesse til kenengebretsen@yahoo.no
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her