Håvard Onsøyen fra Restaurant Stock i Oslo vant NM i kokkekunst
Foto: (FOTOKNOFF AS)

Håvard Onsøyen fra Restaurant Stock i Oslo vant NM i kokkekunst

Og fikk Kongepokalen med på kjøpet.
03 Oktober 2024 - 09:46

Håvard Onsøyen og medhjelper Josefine Arnesen ble altså best av i alt 11 kokketeam i denne 32. utgaven av NM i kokkekunst som er i regi av Norske Kokkers Landsforening (NKL).

Et ekstra pluss i tillegg til Kongepokalen som betegnes som den største ære en utøver kan ha, er at Håvard får garantert plass i landets aller mest prestisjefylte kokkekonkurranse - Årets kokk 2025 – som kårer kandidaten til Bocuse d’Or-konkurransene i 2026. Dette er en ordning som er ny av året og et resultat av tettere samarbeid mellom NKL og Stiftelsen Norsk Gastronomi som står bak Bocuse-aktivitetene i Norge. 

Her er menyen som sikret seieren:

Forrett

Livechekylling med confitert lår, kantarell og timian

Skogsoppterte med syltet småløk

Hjertesalat, sitron og marinerte neper

Rødbet, røkt rømme og hasselnøtter

Confitert jordskokk med soyaglace

Kremet kyllingsaus med steinsopp og vin jaune

Hovedrett

Smørstekt Sterlingkveite

Sjøkreps fra Midsund med grillet sjøkrepsvinaigrette

Fylt sortkål med purre og selleri

Sjalottløk og squash

Skalldyrrisotto med safran i potetpute

Kveitesaus med fennikel

Dessert

Seterømmemousse med Eden epler

Dulcey «sandwich» med feuilletine

Varm eplekake og vaniljesaus med Iseple

Eplesorbet

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her