Håvard Onsøyen fra Restaurant Stock i Oslo vant NM i kokkekunst
Foto: (FOTOKNOFF AS)

Håvard Onsøyen fra Restaurant Stock i Oslo vant NM i kokkekunst

Og fikk Kongepokalen med på kjøpet.
03 Oktober 2024 - 08:46

Håvard Onsøyen og medhjelper Josefine Arnesen ble altså best av i alt 11 kokketeam i denne 32. utgaven av NM i kokkekunst som er i regi av Norske Kokkers Landsforening (NKL).

Et ekstra pluss i tillegg til Kongepokalen som betegnes som den største ære en utøver kan ha, er at Håvard får garantert plass i landets aller mest prestisjefylte kokkekonkurranse - Årets kokk 2025 – som kårer kandidaten til Bocuse d’Or-konkurransene i 2026. Dette er en ordning som er ny av året og et resultat av tettere samarbeid mellom NKL og Stiftelsen Norsk Gastronomi som står bak Bocuse-aktivitetene i Norge. 

Her er menyen som sikret seieren:

Forrett

Livechekylling med confitert lår, kantarell og timian

Skogsoppterte med syltet småløk

Hjertesalat, sitron og marinerte neper

Rødbet, røkt rømme og hasselnøtter

Confitert jordskokk med soyaglace

Kremet kyllingsaus med steinsopp og vin jaune

Hovedrett

Smørstekt Sterlingkveite

Sjøkreps fra Midsund med grillet sjøkrepsvinaigrette

Fylt sortkål med purre og selleri

Sjalottløk og squash

Skalldyrrisotto med safran i potetpute

Kveitesaus med fennikel

Dessert

Seterømmemousse med Eden epler

Dulcey «sandwich» med feuilletine

Varm eplekake og vaniljesaus med Iseple

Eplesorbet

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her