Hvarnes i gang i Lyon

Bocuse d'Or-eventyret har startet.

Mandag flyttet Norges håp i kokke-VM utstyr, råvarer, kokker og bagasje fra Saint Bonnet le Froid - fjellandsbyen med 200 innbyggere hvor Team Hvarnes har tilbrakt de siste dagene - ned til Lyon og starten på det offisielle programmet.

- Jeg kommer sikkert til å kjenne det når vi setter opp kjøkkenet i hallen tirsdag. Men jeg har jo vært igjennom konkurranser. Og så tenker jeg når jeg står der at jeg er garantert flinkere enn alle som kommer og ser på i hallen til å gjøre akkurat det jeg har trent meg på å gjøre, sier Gunnar Hvarnes til aftenposten.no. Han har selveste Eyvind Hellstrøm som coach før konkurransen.

- Han er nok snillere enn på tv, og er med på å hjelpe meg frem. Men han gir klar tilbakemelding på hva som er bra og hva som ikke er bra.

- Absolutt, nå gjelder det bare å vinne, sier Hellstrøm til aftenposten.no. Selv vant han aldri Bocuse d'Or, men har deltatt i sirkuset i Lyon siden 1987 og har gode tips og råd til gullhåpet Hvarnes.

Årets tema som alle de 24 nasjonene skal konkurrere om er breiflabb og skotsk lam.
- Breiflabben er ingen lett sak. Den kommer til en viss grad pent sammen, og så plutselig slipper den vannet. Da flyter det ut på tallerkenen og blander seg med det andre, og det vil vi ikke. Men jeg vil mene vi har god kontroll på det nå, sier Hvarnes.

Tirsdag skal etter planen Landbruksminister Brekk bli vist rundt på mathallene i Lyon av Eyvind Hellstrøm, og etter planen får Gunnar Hvarnes besøk av blant annet Eyvind Hellstrøm, Ingrid Espelid Hovig og Geir Skeie.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen