Hvem blir Årets Hulda?

Førstkommende søndag er det igjen duket for kvinnenes egen kokkekonkurranse, Hulda. Den går av stabelen for andre året på rad. Stedet er Mat og Drikke- Norges Varemesse på Lillestrøm. Ta deg en tur og få med deg den spennende seansen.
Redaksjonen
18 November 2004 - 17:41

Norske kvinnelige kokker har nå fått sin egen konkurranse - Årets Hulda. Denne kokkekonkurransen startet i 2003 og arrangeres i år altså for andre gang. Ca. en tredjedel av medlemmene i Norges Kokkemesteres Landsforening er kvinner og det utdannes like mange jenter som gutter til kokkefaget; et faktum som vi ikke finner igjen på konkurransearenaen. Der er mannsdominansen fremdeles stor- bortsett fra på lærlingenivå.

Arrangør av konkurransen er:
w Kokkenes Mesterlaug,Oslo
w Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker(OFG)
w TINE BA
w Sportex

Huldakomiteen har saumfart landet og valgt følgende finalister:
w Kari Innerå (22 år), Restaurant "En smak av oliven", Harstad
w Charlotte Mohn (26 år), Opaker Gård, Kirkenær/ 2 Kokker Partyservice ANS
w Nina Kristoffersen (27 år), Ylajali, Oslo
w Christine Sandven Skorpen (24 år), Eurest/Norsk Hydro, Bergen
w Siv Hilde Lillehaug (41 år), Nordland Fiskerifagskole, Gravdal, Lofoten
w Lise Finckenhagen (28 år), NRK Forkost-TV, Oslo

Kom og se finalistene i aksjon i Hall C på stand 01-52
Finalistene skal konkurrere med sine innsendte menyer. Alle skal lage forrett, hovedrett og dessert til 12 personer på 5 timer. Presentasjon av den første forretten skjer klokken 13.00. Deretter går det slag i slag. Detaljene vil bli vist direkte på storskjerm og det er god plass til publikum på tribunen. Mesterkokk Eyvind Hellstrøm er hoveddommer og har i tillegg med fjorårets vinner - Årets Hulda 2003 Gunn Beate Helgås, som en av sine 6 meddommere.

TV-matmor Ingrid Espelid Hovig vil foreta premieutdelingen kl. 15.30.

Premier:
w 1.plass: Gavesjekk på kr 15.000,- tittelen Årets Hulda, pokal og kokkejakke
w 2.plass: Gavesjekk på kr 5.000,-
w 3.plass: Gavesjekk på kr 3.000,-

De andre tre kommer på delt 4.plass

Vi håper selvsagt på stor oppslutning blant supportere og publikum og lover en spennende dag som kan inspirere kvinnelige kokker til å bli mer synlige i kokkelandsskapet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag
Dagens rett

Slik blir et smørbrød til en fullverdig middag

Saftige skiver av rosastekt biffkjøtt på godt brød med brie og aioli. Mer trenger du faktisk ikke. Bare oppskriften, og den får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her