Hvem blir Årets Hulda?

Førstkommende søndag er det igjen duket for kvinnenes egen kokkekonkurranse, Hulda. Den går av stabelen for andre året på rad. Stedet er Mat og Drikke- Norges Varemesse på Lillestrøm. Ta deg en tur og få med deg den spennende seansen.
Redaksjonen
18 November 2004 - 17:41

Norske kvinnelige kokker har nå fått sin egen konkurranse - Årets Hulda. Denne kokkekonkurransen startet i 2003 og arrangeres i år altså for andre gang. Ca. en tredjedel av medlemmene i Norges Kokkemesteres Landsforening er kvinner og det utdannes like mange jenter som gutter til kokkefaget; et faktum som vi ikke finner igjen på konkurransearenaen. Der er mannsdominansen fremdeles stor- bortsett fra på lærlingenivå.

Arrangør av konkurransen er:
w Kokkenes Mesterlaug,Oslo
w Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker(OFG)
w TINE BA
w Sportex

Huldakomiteen har saumfart landet og valgt følgende finalister:
w Kari Innerå (22 år), Restaurant "En smak av oliven", Harstad
w Charlotte Mohn (26 år), Opaker Gård, Kirkenær/ 2 Kokker Partyservice ANS
w Nina Kristoffersen (27 år), Ylajali, Oslo
w Christine Sandven Skorpen (24 år), Eurest/Norsk Hydro, Bergen
w Siv Hilde Lillehaug (41 år), Nordland Fiskerifagskole, Gravdal, Lofoten
w Lise Finckenhagen (28 år), NRK Forkost-TV, Oslo

Kom og se finalistene i aksjon i Hall C på stand 01-52
Finalistene skal konkurrere med sine innsendte menyer. Alle skal lage forrett, hovedrett og dessert til 12 personer på 5 timer. Presentasjon av den første forretten skjer klokken 13.00. Deretter går det slag i slag. Detaljene vil bli vist direkte på storskjerm og det er god plass til publikum på tribunen. Mesterkokk Eyvind Hellstrøm er hoveddommer og har i tillegg med fjorårets vinner - Årets Hulda 2003 Gunn Beate Helgås, som en av sine 6 meddommere.

TV-matmor Ingrid Espelid Hovig vil foreta premieutdelingen kl. 15.30.

Premier:
w 1.plass: Gavesjekk på kr 15.000,- tittelen Årets Hulda, pokal og kokkejakke
w 2.plass: Gavesjekk på kr 5.000,-
w 3.plass: Gavesjekk på kr 3.000,-

De andre tre kommer på delt 4.plass

Vi håper selvsagt på stor oppslutning blant supportere og publikum og lover en spennende dag som kan inspirere kvinnelige kokker til å bli mer synlige i kokkelandsskapet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her