Hvem blir Årets Hulda?

Førstkommende søndag er det igjen duket for kvinnenes egen kokkekonkurranse, Hulda. Den går av stabelen for andre året på rad. Stedet er Mat og Drikke- Norges Varemesse på Lillestrøm. Ta deg en tur og få med deg den spennende seansen.

Norske kvinnelige kokker har nå fått sin egen konkurranse - Årets Hulda. Denne kokkekonkurransen startet i 2003 og arrangeres i år altså for andre gang. Ca. en tredjedel av medlemmene i Norges Kokkemesteres Landsforening er kvinner og det utdannes like mange jenter som gutter til kokkefaget; et faktum som vi ikke finner igjen på konkurransearenaen. Der er mannsdominansen fremdeles stor- bortsett fra på lærlingenivå.

Arrangør av konkurransen er:
w Kokkenes Mesterlaug,Oslo
w Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker(OFG)
w TINE BA
w Sportex

Huldakomiteen har saumfart landet og valgt følgende finalister:
w Kari Innerå (22 år), Restaurant "En smak av oliven", Harstad
w Charlotte Mohn (26 år), Opaker Gård, Kirkenær/ 2 Kokker Partyservice ANS
w Nina Kristoffersen (27 år), Ylajali, Oslo
w Christine Sandven Skorpen (24 år), Eurest/Norsk Hydro, Bergen
w Siv Hilde Lillehaug (41 år), Nordland Fiskerifagskole, Gravdal, Lofoten
w Lise Finckenhagen (28 år), NRK Forkost-TV, Oslo

Kom og se finalistene i aksjon i Hall C på stand 01-52
Finalistene skal konkurrere med sine innsendte menyer. Alle skal lage forrett, hovedrett og dessert til 12 personer på 5 timer. Presentasjon av den første forretten skjer klokken 13.00. Deretter går det slag i slag. Detaljene vil bli vist direkte på storskjerm og det er god plass til publikum på tribunen. Mesterkokk Eyvind Hellstrøm er hoveddommer og har i tillegg med fjorårets vinner - Årets Hulda 2003 Gunn Beate Helgås, som en av sine 6 meddommere.

TV-matmor Ingrid Espelid Hovig vil foreta premieutdelingen kl. 15.30.

Premier:
w 1.plass : Gavesjekk på kr 15.000,- tittelen Årets Hulda, pokal og kokkejakke
w 2.plass : Gavesjekk på kr 5.000,-
w 3.plass : Gavesjekk på kr 3.000,-

De andre tre kommer på delt 4.plass

Vi håper selvsagt på stor oppslutning blant supportere og publikum og lover en spennende dag som kan inspirere kvinnelige kokker til å bli mer synlige i kokkelandsskapet.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen