Hvem blir Årets Kokk?

Hvem blir Årets Kokk?

To tidligere deltakere og fire nykommere vil representere Norge i neste Bocuse d’Or.
10 September 2013 - 16:07

Etter at Årets Kokk 2013 ble utsatt tidligere i år, er det nå duket for konkurranse. Fredag 20. september møtes seks av Norges beste kokker til dyst i Mathallen, melder Bocuse d’Or Norge.

Når vinneren kåres samme kveld, vet vi hvem som skal konkurrere for Norge i Bocuse d’Or Europe 2014 i Stockholm 7. og 8. mai neste år, og i Bocuse d’Or i Lyon i 2015.

Her er årets finalister i Årets Kokk:

Kjøkken nr. 1: Jan Robin Ektvedt (Strand Restaurant; Stabekk)
Kjøkken nr. 2: Øyvind Bøe Dalelv (Statholdergaarden, Oslo)
Kjøkken nr. 3: Ørjan Johannessen (Bekkjarvik Gjestgiveri)
Kjøkken nr. 4: Adrian Løvold (Adrian H. Løvold kurs & catering)
Kjøkken nr. 5: Gunnar Hvarnes (Spiseriet, Stavanger)
Kjøkken nr. 6: Alexander Berg (Oro, Oslo)

Ørjan Johannessen og Gunnar Hvarnes er veteraner i Bocuse d’Or-sammenheng. Johannessen har gull fra Bocuse d’Or Europe, mens Hvarnes har sølv fra Bocuse d’Or Europe og bronse fra Bocuse d’Or.

LES OGSÅ: Skjønte ikke hva som skjedde

Juryen består også av et slagkraftig kokkelag. Eyvind Hellstrøm står i spissen for et lag av tidligere Bocuse d’Or-deltakere; Tom-Victor Gausdal, Terje Ness, Sven-Erik Renaa, Odd Ivar Solvold, Bent Stiansen og Charles Tjessem.

I tillegg er danske Allan Poulsen (kjøkkensjef på Bagatelle), Jonas Lundgren (Bocuse d'Or-deltaker for Sverige i 2008 og 2009 og tidligere ansatt på Bagatelle) og danske Jesper Kock (tidligere Bagatelle) hentet inn som gjestedommere.

Erling Sundal og Lars Eikanger skal være konferansierer under konkurransen i Mathallen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk
Dagens rett

Slik lager du en rimelig og riktig velsmakende festrett med fisk

Den innebærer andre lett tilgjengelige råvarer, er rask og lage, og kan brukes både som forrett og hovedrett.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter
+
Tester

400 hvitviner testet: Disse tyske chardonnayene imponerer - men de får også konkurranse fra andre (ut)kanter

Vi snakker om Baden i Tyskland og Jura i Frankrike som en utfordrer til salige Burgund, og øyer langt ute i havet samt Sør-Afrika som utfordrer Europas klassiske vinregioner. Vinverdenen er i endring.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag noen nye spennende retter med rakefisk
Guide
Oppskrifter med rakefisk

Lag noen nye spennende retter med rakefisk

Av og til blir tradisjonsrike matretter enda bedre når du serverer dem på nye måter. Prøv noen nye oppskrifter med rakefisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fredagsbiffen lages av elg
Dagens rett
Elgbiff med bacon og appelsinsaus

Den beste fredagsbiffen lages av elg

Tilgangen på godt elgkjøtt er fortsatt på høyden. I alle fall for den som har sikret seg et slakt. Hva med en elgbiff i kveld?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme
Dagens rett
Elgstek med viltsaus

Denne søndagen kommer alle til å holde seg hjemme

Elgstek med viltsaus er noe av det beste vi har av mattradisjoner. Her har du oppskrift på en skikkelig festrett.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her