Idyllen brast - igjen

Enda en gang er dørene stengt ved Idyllen Restaurant i Vennesla.

For et snaut år siden overtok Vibeke Krange El Aini og datteren Hege Krange Borgland driften av Idyllen Restaurant ved Vigeland hovedgård i Vennesla. Onsdag var det imidlertid over og ut for mor og datter.

- Vi har hatt et møte i dag med innehaverne av Idyllen. Leieavtalen fornyes ikke, sier administrerende direktør Magne Nordvik i Vigeland Brug AS, som eier praktgården like under Vikelandsfossen, til Fedrelandsvennen.

For noen år tilbake var det yrende liv på den gamle praktgården, hvor lakselord Hawkshaw med slekt holdt sommerresidens til langt etter krigen. Restaurant Løa hadde godt besøk, hovedgården ble mye utleid til brylluper og fester, en rekke kunstnere hadde verksted på stedet og Vennesla ungdomslag samlet tusener til sitt store bygdespel. De siste årene har flere drivere forsøkt å få restauranten til å gå rundt - uten å lykkes.

- Vi er avhengig av en profesjonell driver som kan det han eller hun holder på med. Vigeland Hovedgård har et enormt potensial for rett person. Gåden og Vennesla fortjener at noe virkelig stort skjer her, sier Nordvik.

Han håper å ha et nytt konsept klar om en måneds tid.
- Men det viktige er at vi får rett person, en som kan løfte både den folkelige og mer høytidelige delen av dette stedet, sier Nordvik til avisen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen