IHEGGAT med unikt masterstudie

Frankrikes institutt for gastronomi og god smak lanserer nå et unikt masterstudie.
Redaksjonen
19 Januar 2005 - 02:00

IHEGGAT (www.iheggat.com - institutt for næringsmiddler og gastronomi) er på en måte "Gastronomiens Harvard". Den ble etablert av franske myndigheter, universitetet i Reims og ulike ressurssterke partnere som: LVMH Remi/Cointreau, Alain Ducasse, Chateau Margaux, Grand Marnier, Michelin, Cordon Blue med flere.

For å gjøre instituttet bedre kjent i Norden har de nå fått Ragnar Fridriksson på laget. Ragnar er opprinnelig fra Island men kjenner godt til Norge etter 4 år ved Høgskolen i Stavanger/Norsk Hotellhøgskole og som restaurantsjef ved Jans Mat og Vinhus i Stavanger.

IHEGGAT tilbyr en videreutdanning som gir rett til en masterdiplom etter to intensive kursopphold på to uker hver. Kurset består av tekniskvitenskaplige, sammfunsvitenskaplige og økonomiske foredrag holdt av verdens fremste forskere på sitt felt. Samtlige  foredrag holdes samtidig på både engelsk og fransk. I tilegg blir det organisert "pedagogiske måltider" hvor ulike temaer bli satt i praksis under veiledning fra godt kjente gastronomer.

Kurset henvender seg til ledere eller mellomledere innenfor ulike bransjer som knyttes mot næring og gastronomi f.eks. restaurant, hotell, distribusjon, produksjon, redaksjon, utvikling og forskning.

Første kull er allerede i gang og består av studenter med ulik yrkesbakgrunn og hjemland. I tillegg til en Islending, finnes det eksempelvis studenter fra Japan, Spania og Frankrike med ulike bransjebakgrunn som journalistikk, sommelier, restaurantrådgivning, markedsføring og helse- og næringsmiddeltilsynet.

- Dettte er et glimrende og ambisjøst prosjekt, forklarer Remi Krug, styreformann til IHEGGAT og direktør til Champagne Krug.
- Studenter fra ulike miljøer har anledning til å fordybe deres forståelse og sette ulike områder som vedrører gastronomiens verden sammen i en helhet, avslutter han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne festkaken lager du på et blunk
Ukens kake

Denne festkaken lager du på et blunk

Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her