IHEGGAT med unikt masterstudie

Frankrikes institutt for gastronomi og god smak lanserer nå et unikt masterstudie.
Redaksjonen
19 Januar 2005 - 01:00

IHEGGAT (www.iheggat.com - institutt for næringsmiddler og gastronomi) er på en måte "Gastronomiens Harvard". Den ble etablert av franske myndigheter, universitetet i Reims og ulike ressurssterke partnere som: LVMH Remi/Cointreau, Alain Ducasse, Chateau Margaux, Grand Marnier, Michelin, Cordon Blue med flere.

For å gjøre instituttet bedre kjent i Norden har de nå fått Ragnar Fridriksson på laget. Ragnar er opprinnelig fra Island men kjenner godt til Norge etter 4 år ved Høgskolen i Stavanger/Norsk Hotellhøgskole og som restaurantsjef ved Jans Mat og Vinhus i Stavanger.

IHEGGAT tilbyr en videreutdanning som gir rett til en masterdiplom etter to intensive kursopphold på to uker hver. Kurset består av tekniskvitenskaplige, sammfunsvitenskaplige og økonomiske foredrag holdt av verdens fremste forskere på sitt felt. Samtlige  foredrag holdes samtidig på både engelsk og fransk. I tilegg blir det organisert "pedagogiske måltider" hvor ulike temaer bli satt i praksis under veiledning fra godt kjente gastronomer.

Kurset henvender seg til ledere eller mellomledere innenfor ulike bransjer som knyttes mot næring og gastronomi f.eks. restaurant, hotell, distribusjon, produksjon, redaksjon, utvikling og forskning.

Første kull er allerede i gang og består av studenter med ulik yrkesbakgrunn og hjemland. I tillegg til en Islending, finnes det eksempelvis studenter fra Japan, Spania og Frankrike med ulike bransjebakgrunn som journalistikk, sommelier, restaurantrådgivning, markedsføring og helse- og næringsmiddeltilsynet.

- Dettte er et glimrende og ambisjøst prosjekt, forklarer Remi Krug, styreformann til IHEGGAT og direktør til Champagne Krug.
- Studenter fra ulike miljøer har anledning til å fordybe deres forståelse og sette ulike områder som vedrører gastronomiens verden sammen i en helhet, avslutter han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til
Julemat
Oppskrifter på risgrøt, riskrem, multekrem, karamellpudding og andre juledesserter

Slik lager du den beste julegrøten og juledessertene alle gleder seg til

Når julegrøten havner på bordet, vet alle at det er jul og at en mandel er gjemt oppi alt det hvite. Restene bruker du til dessert. Eller så kan du velge en av de andre fristende juledessertene du finner oppskrifter på her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene
Dagens rett
Oppskrift på ribbe og pinnekjøtt

Ribbe eller pinnekjøtt på julaften? Her får du begge oppskriftene

Husker du ikke hvordan du laget julemiddagen i fjor, er det ingen grunn til å fortvile. Hjelpen får du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her