IHEGGAT med unikt masterstudie

Frankrikes institutt for gastronomi og god smak lanserer nå et unikt masterstudie.

IHEGGAT ( www.iheggat.com - institutt for næringsmiddler og gastronomi) er på en måte "Gastronomiens Harvard". Den ble etablert av franske myndigheter, universitetet i Reims og ulike ressurssterke partnere som: LVMH Remi/Cointreau, Alain Ducasse, Chateau Margaux, Grand Marnier, Michelin, Cordon Blue med flere.

For å gjøre instituttet bedre kjent i Norden har de nå fått Ragnar Fridriksson på laget. Ragnar er opprinnelig fra Island men kjenner godt til Norge etter 4 år ved Høgskolen i Stavanger/Norsk Hotellhøgskole og som restaurantsjef ved Jans Mat og Vinhus i Stavanger.

IHEGGAT tilbyr en videreutdanning som gir rett til en masterdiplom etter to intensive kursopphold på to uker hver. Kurset består av tekniskvitenskaplige, sammfunsvitenskaplige og økonomiske foredrag holdt av verdens fremste forskere på sitt felt. Samtlige  foredrag holdes samtidig på både engelsk og fransk. I tilegg blir det organisert "pedagogiske måltider" hvor ulike temaer bli satt i praksis under veiledning fra godt kjente gastronomer.

Kurset henvender seg til ledere eller mellomledere innenfor ulike bransjer som knyttes mot næring og gastronomi f.eks. restaurant, hotell, distribusjon, produksjon, redaksjon, utvikling og forskning.

Første kull er allerede i gang og består av studenter med ulik yrkesbakgrunn og hjemland. I tillegg til en Islending, finnes det eksempelvis studenter fra Japan, Spania og Frankrike med ulike bransjebakgrunn som journalistikk, sommelier, restaurantrådgivning, markedsføring og helse- og næringsmiddeltilsynet.

- Dettte er et glimrende og ambisjøst prosjekt, forklarer Remi Krug, styreformann til IHEGGAT og direktør til Champagne Krug.
- Studenter fra ulike miljøer har anledning til å fordybe deres forståelse og sette ulike områder som vedrører gastronomiens verden sammen i en helhet, avslutter han.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen