Ikke i boks

Sørfranske viner og særlig de i boks har nærmest beleiret den norske vinarenaen. Det er veldig synd for de mest interessante vinkjøpene derfra kommer i helt vanlige flasker. Og prisene er utrolig gunstige! Ukens vin for eksempel byr på svært mye vin for pengene.

Robert Skalli Merlot 2004 (45685) er andre generasjon av moderne endrueviner fra Languedoc signert Skalli som for øvrig revolusjonerte vinproduksjonen i det kriserammede Sør-Frankrike mot slutten åttitallet. Det gjorde han med  Fortant de France-vinene som kjennetegnes av å være skapt for å drikkes i sin ungdom og for et tidsriktig kjøkken. Disse vinene produseres i dag i et volum på rundt 12 millioner flasker fordelt på et imponerende antall endrueviner. Med serien Robert Skalli løftes vinene opp på et annet kvalitetsnivå i den forstand at her kommer mer av druens og regionens personlighet til uttrykk. En mer seriøs vin med andre ord.

Druene kommer fra tre forskjellige deler av den enorme regionen Languedoc-Roussillon. Druene fra det varme Hérault-fylket blir skikkelig modne tidlig. I fylket Gard sørger kraftige temperatursvingninger for å skape god balanse og konsentrasjon. Og druene fra det høytliggende kjøligere Limoux bidrar med god syrestruktur.

For knappe hundrelappen får du altså en virkelig flott vin med stor intensitet i så vel duft som smak, og som også er velproporsjonert. For her er det god frukt, god friskhet og fine tanniner. En super vin til retter med rødt kjøtt, særlig lam, and og kalv, grillet så vel som stekt, men også kraftige retter med lyst kjøtt. En overraskende kraftig vin for merlot i dette prisnivået. Men likevel ikke en vin som er ment å skulle tilbringe lang tid i kjelleren. De to årene den har fått allerede er egentlig nok, og den tåler fint et par år til, uten at vi tror den vil bli noe mer spennende av den grunn.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Robert Skalli Merlot 2004 (45685) . Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen