– Importører må senke prisene etter skatteøkning

– Importører må senke prisene etter skatteøkning

Den svenske regjeringen vil øke alkoholskatten. Vinimportørene må ta støyten, svarer bransjen.
19 September 2013 - 14:11

I Sverige foreslår regjeringen å øke alkoholskatten. Øl, vin og får sju prosent høyere skatt, sprit én prosent. Hvis budsjettforslaget vedtas, trer endringene i kraft fra januar 2014.

– Det kommer til å føre til stor konsekvenser, sier Henrik Björck i importøren PrimeWine Group till WOW News.

– En skatteøkning på sju prosent er for stor til at den ikke påvirker salget. En del av kostnadene må dyttes over på forbrukerne, selv om vi selvsagt vil forsøke å absorbere økningen ved hjelp av våre produsenter, sier han.

Mindre marginer er også en aktuell problemstilling, sier Andreas Karlsson på Terrific Wine.

– Økningen gir nok ulike utslag i ulike prisklasser, men det er ofte lite som skal til før en vin bikker over en strategisk grense, for eksempel 99 kroner. I slike tilfeller vil trolig produsenter og importører senke marginene, sier han.

Sprit & Vinleverandørenes forening sier til WOW News at regjeringen ikke har utredet faren for økt smugling.

– En skatteøkning fører til at forskjellen i pris øker mellom Sverige og flere naboland. Det betyr at det vil lønne seg ytterligere å smugle.

Finansminister Anders Borg skriver i regjeringens finansplan at skatteøkninger på alkohol og tobakk alltid må veies opp mot risikoen for økt illegal innførsel av alkohol og tobakk. Han mener en økning på sju prosent ikke gir grunn til engstelse for økt smugling.

Regjeringen varslet opprinnelig en skatteøkning på 13 prosent.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her