– Importører må senke prisene etter skatteøkning

– Importører må senke prisene etter skatteøkning

Den svenske regjeringen vil øke alkoholskatten. Vinimportørene må ta støyten, svarer bransjen.
19 September 2013 - 14:11

I Sverige foreslår regjeringen å øke alkoholskatten. Øl, vin og får sju prosent høyere skatt, sprit én prosent. Hvis budsjettforslaget vedtas, trer endringene i kraft fra januar 2014.

– Det kommer til å føre til stor konsekvenser, sier Henrik Björck i importøren PrimeWine Group till WOW News.

– En skatteøkning på sju prosent er for stor til at den ikke påvirker salget. En del av kostnadene må dyttes over på forbrukerne, selv om vi selvsagt vil forsøke å absorbere økningen ved hjelp av våre produsenter, sier han.

Mindre marginer er også en aktuell problemstilling, sier Andreas Karlsson på Terrific Wine.

– Økningen gir nok ulike utslag i ulike prisklasser, men det er ofte lite som skal til før en vin bikker over en strategisk grense, for eksempel 99 kroner. I slike tilfeller vil trolig produsenter og importører senke marginene, sier han.

Sprit & Vinleverandørenes forening sier til WOW News at regjeringen ikke har utredet faren for økt smugling.

– En skatteøkning fører til at forskjellen i pris øker mellom Sverige og flere naboland. Det betyr at det vil lønne seg ytterligere å smugle.

Finansminister Anders Borg skriver i regjeringens finansplan at skatteøkninger på alkohol og tobakk alltid må veies opp mot risikoen for økt illegal innførsel av alkohol og tobakk. Han mener en økning på sju prosent ikke gir grunn til engstelse for økt smugling.

Regjeringen varslet opprinnelig en skatteøkning på 13 prosent.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her