– Importører må senke prisene etter skatteøkning

– Importører må senke prisene etter skatteøkning

Den svenske regjeringen vil øke alkoholskatten. Vinimportørene må ta støyten, svarer bransjen.
19 September 2013 - 14:11

I Sverige foreslår regjeringen å øke alkoholskatten. Øl, vin og får sju prosent høyere skatt, sprit én prosent. Hvis budsjettforslaget vedtas, trer endringene i kraft fra januar 2014.

– Det kommer til å føre til stor konsekvenser, sier Henrik Björck i importøren PrimeWine Group till WOW News.

– En skatteøkning på sju prosent er for stor til at den ikke påvirker salget. En del av kostnadene må dyttes over på forbrukerne, selv om vi selvsagt vil forsøke å absorbere økningen ved hjelp av våre produsenter, sier han.

Mindre marginer er også en aktuell problemstilling, sier Andreas Karlsson på Terrific Wine.

– Økningen gir nok ulike utslag i ulike prisklasser, men det er ofte lite som skal til før en vin bikker over en strategisk grense, for eksempel 99 kroner. I slike tilfeller vil trolig produsenter og importører senke marginene, sier han.

Sprit & Vinleverandørenes forening sier til WOW News at regjeringen ikke har utredet faren for økt smugling.

– En skatteøkning fører til at forskjellen i pris øker mellom Sverige og flere naboland. Det betyr at det vil lønne seg ytterligere å smugle.

Finansminister Anders Borg skriver i regjeringens finansplan at skatteøkninger på alkohol og tobakk alltid må veies opp mot risikoen for økt illegal innførsel av alkohol og tobakk. Han mener en økning på sju prosent ikke gir grunn til engstelse for økt smugling.

Regjeringen varslet opprinnelig en skatteøkning på 13 prosent.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her