Indisk vin inntar Storbritannia

Revet bort fra supermarkedenes hyller.

Indisk vinproduksjon har røtter langt tilbake i tid, men på grunn av lav kvalitet har ikke landet markert seg i det internasjonale landskapet. Det er i ferd med å endres, skriver vinavisen.dk.

Indiske viner har begynt å gjøre seg bemerket i internasjonale konkurranser. En sauvignon blanc 2010 fra Sula Vineyards i Maharashtra vant for eksempel tidligere i år sølvmedalje i Decanter World Wine Awards.

Les mer om Sula Vineyards og indisk vin her

Nå har Waitrose, som den første supermarkedkjeden i Storbritannia, lansert to indiske viner: rødvinen Zampa Syrah 2008 og hvitvinen Ritu Viognier 2010, begge er fra Maharashtra. Prisene tilsvarer omtrent 75 og 63 kroner per flaske.

I følge The Guardian bestilte Waitrose et lite parti i forbindelse med en kampanje for "usedvanlige viner fra hele verden".
 
Til supermarkedets overraskelse ble vinene revet vekk fra hyllene i ekspressfart, og mange kunder måtte returnere med uforettet sak uten indisk vin i handlekurven. Vinene er derfor på vei inn i det faste sortimentet i kjedens vinavdelinger.

Forsiden akkurat nå

Slik ble Barcelona et ølmekka

Når noe først får grep i Barcelona, så skjer det raskt. Øl er på kort tid blitt en av de hotteste trendene i verdensbyen. De nye bryggeriene innenfor bygrensene vender derfor blikket hjemover etter å ha gjort seg bemerket utenlands. Les hele saken

Herfra kommer det steinbra viner

Frankens gammelmodige flaskevalg til tross, er innholdet i de beste flaskene med silvaner og riesling noe av det fremste som produseres i Tyskland. Og de historiske “Steinweine” er fortsatt blant regionens beste. Les hele saken

Til toppen