Ingen alkohol på DBS og Biffen

DBS og Biffen i Bryne får ikke fornyet skjenkebevilling.
Redaksjonen
16 April 2008 - 15:00

Tirsdag bestemte formannskapet i Time at skjenkesøknadene fra Det Beste Sted (DBS) og Biffen ikke skulle innvilges. Vedtaket var enstemmig.
 
Årsaken er blant annet brudd på alkoholloven. Dessuten mener kommunen at driften ved de to stedene er ute av kontroll.
 
Rot og feil
Nylig mistet DBS skjenkebevillingen i to uker etter at det ble avdekket flere brudd på skjenkereglene.
 
I tillegg til dette fant politiet det de mente var kritikkverdige forhold ved utestedet tre helger på rad i januar og februar i år. Forholdene gjaldt blant annet for få dørvakter. Dessuten var det noen av vaktene som ikke var godkjent av politiet.
 
Liten forståelse
- Innehaver viser med sin adferd å ha liten forståelse for politiets pålegg om å holde tilstrekkelig antall godkjente dørvakter, og forsøker å omgå dette på ulike måter, skriver politiet i et brev til DBS og Time kommune.
 
Den tredje forholdet som eierne av DBS og Biffen kritiseres for, er rot og feil i søknaden om skjenkeløyve. Ifølge alkoholloven må alle som søker om skjenkeløyve ha en skjenkestyrer og en avløser. Skjenkestyreren må være over 20 år og være ansatt på stedet.
 
Først oppga DBS Rico Haver, sønn av daglig leder Hans Rolando Haver, som skjenkestyrer. Rico Haver er bare 18 år. Da kommunen påpekte feilen, sendte utestedet inn en ny søknad. Denne gangen viste det seg at den nye skjenkestyreren ikke var ansatt ved DBS.
 
Enige politikere
- DBS er jo selve hjertet i Bryne. Her kommer alt fra politikere til renovasjonsarbeidere. Folk liker seg her, og det blir skandale om vi må stenge. Jeg har allerede hørt at det vil bli satt i gang underskriftskampanjer, sier daglig leder ved DBS, Hans Ronaldo Haver til Jærbladet.
 
- Hvis vi ikke får servere alkohol, er det kroken på døra for både DBS og Biffen. Men det skal ikke skje. Vi skal slåss, sier Haver.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende
Ukens drink

Når en iskaffe får smak av appelsin og vodka, blir den faktisk varmende

Iskaffe er kanskje ikke førstevalget i november, men litt denne kombinasjonen føles nesten som medisin. Viktigst er at den smaker godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tapasbollene kan også lages av kylling
Dagens rett

Tapasbollene kan også lages av kylling

Saftige kjøttboller hører hjemme på et hvert tapasbord og er perfekt fredagssnack. De kan fint lages av kyllingkjøttdeig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her