Ingen alkohol på DBS og Biffen

DBS og Biffen i Bryne får ikke fornyet skjenkebevilling.

Tirsdag bestemte formannskapet i Time at skjenkesøknadene fra Det Beste Sted (DBS) og Biffen ikke skulle innvilges. Vedtaket var enstemmig.
 
Årsaken er blant annet brudd på alkoholloven. Dessuten mener kommunen at driften ved de to stedene er ute av kontroll.
 
Rot og feil
Nylig mistet DBS skjenkebevillingen i to uker etter at det ble avdekket flere brudd på skjenkereglene.
 
I tillegg til dette fant politiet det de mente var kritikkverdige forhold ved utestedet tre helger på rad i januar og februar i år. Forholdene gjaldt blant annet for få dørvakter. Dessuten var det noen av vaktene som ikke var godkjent av politiet.
 
Liten forståelse
- Innehaver viser med sin adferd å ha liten forståelse for politiets pålegg om å holde tilstrekkelig antall godkjente dørvakter, og forsøker å omgå dette på ulike måter, skriver politiet i et brev til DBS og Time kommune.
 
Den tredje forholdet som eierne av DBS og Biffen kritiseres for, er rot og feil i søknaden om skjenkeløyve. Ifølge alkoholloven må alle som søker om skjenkeløyve ha en skjenkestyrer og en avløser. Skjenkestyreren må være over 20 år og være ansatt på stedet.
 
Først oppga DBS Rico Haver, sønn av daglig leder Hans Rolando Haver, som skjenkestyrer. Rico Haver er bare 18 år. Da kommunen påpekte feilen, sendte utestedet inn en ny søknad. Denne gangen viste det seg at den nye skjenkestyreren ikke var ansatt ved DBS.
 
Enige politikere
- DBS er jo selve hjertet i Bryne. Her kommer alt fra politikere til renovasjonsarbeidere. Folk liker seg her, og det blir skandale om vi må stenge. Jeg har allerede hørt at det vil bli satt i gang underskriftskampanjer, sier daglig leder ved DBS, Hans Ronaldo Haver til Jærbladet.
 
- Hvis vi ikke får servere alkohol, er det kroken på døra for både DBS og Biffen. Men det skal ikke skje. Vi skal slåss, sier Haver.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen