Ingen gjester

Ikke en eneste gjest besøkte Hovda Hotell i Tisleidalen i Fagernes i påsken.
Redaksjonen
17 April 2009 - 17:23

Den siste gjesten forlot hotellet søndag 15. mars. Ansatte har ikke fått lønn for mars måned.
 
- Vi har gjentatte ganger fått lønnen utbetalt for sent. Nå er tålmodigheten slutt. Vi har ikke annet valg enn å gå til skifteretten med lønnskravet vårt om det ikke skjer noe veldig snart.
 
Det sier bar- og restaurantsjef Arild Vestgård og kjøkkensjef Harald Strand til avisa Valdres.
 
Uregelmessigheter
Vestgård er fortsatt operativ i jobben, og Strand er permittert fra stillingen. Sammen med to andre ansatte har de ikke mottatt lønn for mars måned.
 
- Jeg for min del er permittert til juni, og trenger både lønn for mars og feriepengene jeg har til gode for å betjene mine økonomiske plikter. Vi har opplevd uregelmessighet med lønnsutbetalingene fra Kai Egil Larsen en rekke ganger, men nå er det slutt med tålmodigheten, sier Harald Strand.
 
Kai Egil Larsen har eid og drevet Hovda hotell siden 2006, og har blant annet skilt ut seks leiligheter fra hotellet. I tillegg eier og driver han Eidsbugarden høyfjellshotell, som er underlagt tvangssalg fra en bankkreditor.
 
Ser mørkt ut
- Fortsetter det slik, ser det mørkt ut for videre hotelldrift på Hovda. Frem mot sommeren går vi en stille tid i møte, men det er første gangen at det ikke har vært gjester hos oss i påsken.
 
Det kommer først og fremst av at eieren ikke har markedsført hotellet, mener Arild Vestgård.
 
De ansatte har sendt et brev til Larsen der han får en frist til å ordne opp med det lønnsmessige etterslepet.
 
Både Vestgård og Strand har jobbet i hotell- og restaurantbransjen i flere tiår, men har aldri opplevd noe lignende som dette.
 
Skal pusse opp
Kai Egil Larsen er på sin side av en helt annen oppfatning.

- Vi har permittert en del folk på Hovda fordi det ikke har vært gjester, og om noen hevder de har lønn til gode fra meg, er det ikke riktig. Vi har holdt stengt på grunn av sviktende besøk, og skal nå gå i gang med å pusse opp flere rom og spisesalen. Vi har flere bestillinger i mai og utover sommeren, og fra høsten er det igjen full fres. Problemene vi opplever på Hovda nå, er heldigvis forbigående, sier han.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er sommerens beste salater
Guide
Oppskrifter på salater

Dette er sommerens beste salater

På varme dager frister det med lettlagete sprø og forfriskende salater. Her finner du de beste oppskriftene og tipsene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her