– Ingen grunn til bekymring, sier Figeac-sjefen

– Ingen grunn til bekymring, sier Figeac-sjefen

Beroliger bekymrede fans etter Michel Rollands inntreden.
16 April 2013 - 15:59

Etter 25 år ved Chateau Figeac, forlot administrerede direktør Eric d’Aramon skuta brått i mars i år. I etterkant av den uventede avskjeden har vinbloggere og fans av slottets viner spekulert i årsaken til bruddet med svigerfamilien som eier eiendommen. Sjefskontoret ble umiddelbart overtatt av Fredric Faye, som har ti års fartstid ved Ch. Figeac.

Deretter ble den berømte, men omdiskuterte ønologen Michel Rolland engasjert som konsulent, og dette har ført til at mange tror at Ch. Figeac har ambisjoner om medlemsskap i den ekslusive klubben Premier Grand Cru Classé A.

To andre produsenter som har Rolland på lønningslisten ble sensasjonelt oppgradert i fjor.

LES OGSÅ: Rolland til Figeac

I en fersk uttalelse gjør Fredric Faye det imidlertid klart at Rolland ikke skal tukle med Figeacs unike blanding av Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc and Merlot.

– Rolland forstår utfordringen i de tre druene, og han skal ikke endre Figeacs viner slik vi kjenner dem. Rollands referanse er Figeac 2010, som han mener tilhører våre beste viner noensinne, sier Faye til decanter.com.

Faye sier til nettstedet at alle familiemedlemmene kommer godt overens, og at d’Aramon og hans familie er «svært travle på sin nye eiendom i Grezillac in Entre-deux-Mers, Chateau de Mouchac.

Eric d’Aramon har avslått å kommentere saken overfor decanter.com.

LES OGSÅ: Uventet avgang for Bollinger-sjef

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her