Rolland til Figeac

Rolland til Figeac

Den berømte, men også omdiskuterte ønologen Michel Rolland har påtatt seg rollen som konsulent også for Ch. Figeac. Fansen er bekymret.

Den samme fansen, blant andre bloggeren Panos Kakaviatos, mistenker slottseier Marie-France Manoncourt og hennes svigersønn Eric d’Aramon som har vært vinmakeren i 20 år, for å ha en oppgradering i sikte.

LES OGSÅ: Bråk i St. Emilion

Hvert tiende år revideres St. Emilion-klassifiseringen, sist i 2012, etter seks år med områdeintern krangling. At Ch. Figeac gjerne vil opp et hakk, til toppnivået Premier Grand Cru Classé A, er en sannsynlig bakgrunn for å engasjere Rolland.

Ch. Angélus og Pavie nemlig ble oppgradert i fjor, noe som var en sensasjon, all den tid Cheval Blanc og Ausone hadde regjert alene på toppen i 50 år. Begge nykommerne har Rolland på lønningslisten.

Ch. Figeac har vært kjent for sin veldig klassiske vinstil i kontrast til trenden med høy modning og tilhørende alkohol samt ny eik, les Parker-vennlig.

LES OGSÅ: Garasjevin vil med i superligaen

Tilhengerne frykter derfor at Rollands inntreden vil endre Figeac-stilen.

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen