Rolland til Figeac

Rolland til Figeac

Den berømte, men også omdiskuterte ønologen Michel Rolland har påtatt seg rollen som konsulent også for Ch. Figeac. Fansen er bekymret.

Den samme fansen, blant andre bloggeren Panos Kakaviatos, mistenker slottseier Marie-France Manoncourt og hennes svigersønn Eric d’Aramon som har vært vinmakeren i 20 år, for å ha en oppgradering i sikte.

LES OGSÅ: Bråk i St. Emilion

Hvert tiende år revideres St. Emilion-klassifiseringen, sist i 2012, etter seks år med områdeintern krangling. At Ch. Figeac gjerne vil opp et hakk, til toppnivået Premier Grand Cru Classé A, er en sannsynlig bakgrunn for å engasjere Rolland.

Ch. Angélus og Pavie nemlig ble oppgradert i fjor, noe som var en sensasjon, all den tid Cheval Blanc og Ausone hadde regjert alene på toppen i 50 år. Begge nykommerne har Rolland på lønningslisten.

Ch. Figeac har vært kjent for sin veldig klassiske vinstil i kontrast til trenden med høy modning og tilhørende alkohol samt ny eik, les Parker-vennlig.

LES OGSÅ: Garasjevin vil med i superligaen

Tilhengerne frykter derfor at Rollands inntreden vil endre Figeac-stilen.

Forsiden akkurat nå

India er gatematens mekka - og den er som oftest vegetarisk

Indisk gatemat var tidligere ment for rickshawsjåførene som trengte så mange kalorier som mulig for færrest antall rupis. Nå har Indias gatemat funnet veien til så vel bryllup som til luksuriøse shoppingsentre. Snart trekker den også vestover, vær du sikker. Les hele saken

Til toppen