Uventet avgang for Bollinger-sjef

Uventet avgang for Bollinger-sjef

Mystisk sorti for kjellermester Matthieu Kauffmann.

Nyheten om at Bollingers kjellermester har gått av, overrasket de fleste da den ble kjent i begynnelsen av april.

Matthieu Kauffmann (46) er den første av Bollingers kjellermestre som har ikke har forlatt stillingen til fordel for pensjonisttilværelsen. Champagneprodusenten har i løpet av hele sin historie bare hatt ti kjellermestere, og Kauffmanns sorti blir omtalt som «svært overraskende» og som «lyn fra klar himmel».

LES OGSÅ: Champagne for 2,2 millioner stjålet

Hverken Bollinger eller Kauffmann har oppgitt årsaken til avgangen, men produsentens talskvinne understreker overfor avisen L'Union at partene skiltes som venner.

Kauffmann ble ansatt i Bollinger i 2001. Da han ble kjellermester i 2004, var han den første i selskapets historie som ikke hadde sin bakgrunn i Champagne. Kauffmann kommer fra Alsace.

Det er ventet at Bollingers tekniske direktør, Gilles Descôtes, overtar stillingen som kjellermester, skriver The Wine Searcher.

LES OGSÅ: Henri Krug er død

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen