Uventet avgang for Bollinger-sjef

Uventet avgang for Bollinger-sjef

Mystisk sorti for kjellermester Matthieu Kauffmann.

Nyheten om at Bollingers kjellermester har gått av, overrasket de fleste da den ble kjent i begynnelsen av april.

Matthieu Kauffmann (46) er den første av Bollingers kjellermestre som har ikke har forlatt stillingen til fordel for pensjonisttilværelsen. Champagneprodusenten har i løpet av hele sin historie bare hatt ti kjellermestere, og Kauffmanns sorti blir omtalt som «svært overraskende» og som «lyn fra klar himmel».

LES OGSÅ: Champagne for 2,2 millioner stjålet

Hverken Bollinger eller Kauffmann har oppgitt årsaken til avgangen, men produsentens talskvinne understreker overfor avisen L'Union at partene skiltes som venner.

Kauffmann ble ansatt i Bollinger i 2001. Da han ble kjellermester i 2004, var han den første i selskapets historie som ikke hadde sin bakgrunn i Champagne. Kauffmann kommer fra Alsace.

Det er ventet at Bollingers tekniske direktør, Gilles Descôtes, overtar stillingen som kjellermester, skriver The Wine Searcher.

LES OGSÅ: Henri Krug er død

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen