Ingen krise i Kongsberg

Finanskrisen har ikke skapt problemer i restaurantbransjen i Kongsberg. Tvert imot.
Redaksjonen
14 Januar 2009 - 10:00

- Alle tallene er ikke helt klare ennå, men det er ingen tvil om at omsetningen økte i 2008. Vi merket kun en liten nedgang i salget av vin og brennevin. Bortsett fra det var 2008 et bra år omsetningsmessig for oss, sier Wenche Berntsen, som driver Opsahlgården restaurant i Kongsberg.
 
Spent på 2009
Berntsen har drevet restauranten siden 2001. Hvert eneste år har omsetningen økt. Hvordan det går i 2009 er hun mer usikker på.
 
- Finanskrisen kom temmelig sent på året, og det er nok noe av grunnen til at vi ikke merket noe særlig til krisen i fjor. Det kan godt hende at restaurantbransjen vil merke ettervirkningene av krisen i tiden fremover. Jeg håper at vi ikke vil merke noen stor nedgang. Det vil i verste fall medføre at vi må kutte på stillingene, sier Berntsen.
 
Pen økning
Per Lunde driver restaurant Jonas B. Gundersen i Kongsberg. Også han kan vise til økt omsetning i 2008.
 
- Jeg er storfornøyd med fjoråret. Det var et kjempeår. Vi økte omsetningen med rundt 17 prosent, og merket med andre ord ikke noe til finanskrisen, sier han til Laagendalsposten.
 
Lunde har tro på at også 2009 blir et godt år.
 
- Det er vanskelig å spå hvordan det blir, så vi har derfor ikke satt oss noen skyhøye forventninger. Men vi ser optimistisk på 2009, sier Lunde.
 
Fantastisk år
Heller ikke restaurant Fryd, Big Horn eller Dolly Dimple's merket noe til finanskrisen. Alle disse tre drives av Quality Hotel Grand.
 
- Jeg har inntrykk av at folk fortsatt går mye ut. 2008 var i hvert fall et fantastisk år. Vi hadde ingen nedgang i omsetningen på restaurantene, og jeg håper 2009 vil bli et like bra år, sier Heidi Olsen, food and beverage-manager ved hotellet.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her