Ingen krise i Kongsberg

Finanskrisen har ikke skapt problemer i restaurantbransjen i Kongsberg. Tvert imot.

- Alle tallene er ikke helt klare ennå, men det er ingen tvil om at omsetningen økte i 2008. Vi merket kun en liten nedgang i salget av vin og brennevin. Bortsett fra det var 2008 et bra år omsetningsmessig for oss, sier Wenche Berntsen, som driver Opsahlgården restaurant i Kongsberg.
 
Spent på 2009
Berntsen har drevet restauranten siden 2001. Hvert eneste år har omsetningen økt. Hvordan det går i 2009 er hun mer usikker på.
 
- Finanskrisen kom temmelig sent på året, og det er nok noe av grunnen til at vi ikke merket noe særlig til krisen i fjor. Det kan godt hende at restaurantbransjen vil merke ettervirkningene av krisen i tiden fremover. Jeg håper at vi ikke vil merke noen stor nedgang. Det vil i verste fall medføre at vi må kutte på stillingene, sier Berntsen.
 
Pen økning
Per Lunde driver restaurant Jonas B. Gundersen i Kongsberg. Også han kan vise til økt omsetning i 2008.
 
- Jeg er storfornøyd med fjoråret. Det var et kjempeår. Vi økte omsetningen med rundt 17 prosent, og merket med andre ord ikke noe til finanskrisen, sier han til Laagendalsposten.
 
Lunde har tro på at også 2009 blir et godt år.
 
- Det er vanskelig å spå hvordan det blir, så vi har derfor ikke satt oss noen skyhøye forventninger. Men vi ser optimistisk på 2009, sier Lunde.
 
Fantastisk år
Heller ikke restaurant Fryd, Big Horn eller Dolly Dimple's merket noe til finanskrisen. Alle disse tre drives av Quality Hotel Grand.
 
- Jeg har inntrykk av at folk fortsatt går mye ut. 2008 var i hvert fall et fantastisk år. Vi hadde ingen nedgang i omsetningen på restaurantene, og jeg håper 2009 vil bli et like bra år, sier Heidi Olsen, food and beverage-manager ved hotellet.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen