Ingen vil drive restaurant

Det er ingen som er interessert i å drive restauranten i det nye konserthuset i Stavanger.
Redaksjonen
05 Mai 2009 - 10:00

Restauranten blir på 250 kvadratmeter og får panoramautsikt ved innseilingen til sentrum.
 
Men ingen vil altså drive den.
 
Drift av restaurant, barer og kantine ble nemlig lagt ut på anbud, men laber interesse gjør at konkurransen nå er avlyst.
 
Overrasket
Det overrasker direktør Ole Hetland i konserthuset.
 
- Det er nok relativt tøffe tider nå. Vår jobb fremover blir å motivere restaurantbransjen i området til å se nærmere på dette, sier han.
 
Finanskrise
Restauranthuset Bølgen og Moi har spesialisert seg på mat i kulturbygg, med spisesteder på Henie-Onstad Kunstsenter i Oslo, Bergen Kunstmuseum og Norsk Oljemuseum i Stavanger.
 
Men det nye konserthuset kommer til feil tid, mener kokk Trond Moi.
 
- I utgangspunktet er dette et kjempespennende konsept, som vi normalt ville vært interessert i. Men i disse nedgangstider er det vanskelig å finansiere nye ting og få tak i nye folk. Vi har nok med å konsentrere oss om driften av egne steder, og slik tenker nok hele restaurantbransjen nå, sier Moi.
 
Og det er smale tider i matfylket Rogaland. Heller ikke det lokale restaurantimperiet Herlige Restauranter, med sine 20 utesteder, ser muligheter i konserthuset.
 
- Vi føler at vi har mer enn nok å holde på med. Anbudet krevde mye tid og ressurser, og derfor valgte i denne omgang ikke å legge inn et anbud, sier daglig leder Leif Hovland i Herlige Restauranter.
 
Prøver igjen
Nå går direktør Ole Hetland nye runder, og han har tross alt god tid før åpningen i 2012.
 
- Nå kontakter vi aktuelle restaurantdrivere i området. Vi inviterer dem ut og forteller dem om konserthuset og de mulighetene det har. Det blir enten ny konkurranse til høsten, eller direkte forhandlinger med interesserte, sier Ole Hetland.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi
Dagens rett

Fyll kyllinglårene som i denne oppskriften - du blir fornøyd det vet vi

Overrask med en smakfull kyllingrett med sitron- og basilikumcouscous til middag i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her