Innfører karakter for rene forhold

Foreløpig må man til New York for å velge spisested etter hvor rene forholdene er.

Det var i forrige uke at New York Citys helsemyndigheter offentliggjorde karakterer, A, B eller C, for 24.000 New York-restauranter. Den nye ordningen rangerer restaurantene etter hvordan de oppfyller krav til renhold. Formålet er å øke forbrukernes bevissthet om rene forhold i matproduksjonen og samtidig stimulere til forbedret praksis hos restaurantbedriftene.

- Enten det er en lokal deli eller en gourmetrestaurant, så har alle like muligheter til å tilberede maten forskriftsmessig, sier byens helseminister, Thomas Farley, som delte ut en A til den lille Sparks Deli i Queens. - Sparks er et eksempel til etterfølgelse, sier han.

Unødvendig sykdom
Karakterene offentliggjøres både gjennom spisestedet og bymyndighetenes nettside.

- De fleste restauranter har gode forhold, men slurv kan føre til unødvendig sykdom. I løpet av et år sendes tusenvis av innbyggere til sykehus på grunn av matforgiftning, og det koster byen mange verdifulle arbeids- og skoledager, sier Farley.

Alle som får en A, inspiseres årlig, mens de som får B og C får hyppigere besøk. Dermed er det mulighet for å forbedre karakteren.

Foto: Johan Olander

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen