Innskrenker driften

Fire ansatte mister jobben når Hotel Kong Carl i Sandefjord innskrenker driften.

Ledelsen har besemt seg for å droppe kveldsselskaper og restaurantdrift. Det betyr at ett av byens anerkjente lutefisksteder blir borte.
 
- Siden vi tok over hotellet for to år siden, har vi forsøkt å opprettholde restaurant og varmmat. Men åtte sesonguker med lutefiskgjester kan ikke bære resten av året lenger. Derfor stenger vi restauranten 15. juli. Dessverre.

Det sier Stian Moldvær Larsen, medeier i ærverdige Hotel Kong Carl. Hotellet er medlem av De Historiske Hotel & Spisesteder
 
Avlyses
Beslutningen betyr at alle som allerede har bestilt lutefiskbord til kommende sesong må finne andre steder å innta fisken.
 
Planlagte og bestilte brylluper, konfirmasjoner, jubileer og andre selskaper omtrent fra skiftet august/september i år må også finne andre løsninger.
 
- Selskaper som er bestilt fram til litt ut i august går som planlagt. Men de etter det jobber vi med å kontakte, sier Moldvær Larsen til Sandefjords Blad.
 
- Det er et økonomisk spørsmål. Det er trist at noe av tradisjonen forsvinner, men kanskje finner vi på noe nytt, sier han.
 
Mister jobben
To kokker og en restaurantsjef som jobber heltid, samt en servitør på timebasis, mister jobben som følge av at driften innskrenkes.
 
For de øvrige servitørene er det noe usikkert, og der er partene i dialog.
 
- Vi skal jo fortsette hotelldriften som vanlig, og da har vi naturligvis frokost. Vi fortsetter også med kurs, konferanser, minnestunder og andre selskaper på dagtid, og dette er det også behov for servitører til, sier Moldvær Larsen.
 
Godt belegg
Siden kjøkkenpersonalet forsvinner, jobber ledelsen med å inngå samarbeidsavtaler med eksterne, lokale leverandører for bevertning på dagtid.
 
Den rene hotelldriften går bra, og belegget er godt. Men siden restaurant- og selskapsdriften nå avvikles, forsvinner omtrent halvparten av omsetningen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen