Innspurten er igang

10 lovende servitører under 28 år er klar for den spennende finalen i Young Sommelier of the Year 2002 som går den 17. mars.
Aase E. Jacobsen
04 Mars 2002 - 23:22

Blant de 24 som kvalifiserte seg til trinn to i den nye servitørkonkurransen Young Sommelier of the Year 2002 går 10 videre til finalerundene som finner sted den 17. mars på Hotel Continental i Oslo. Første runde innebar å besvare 19 vinrelaterte spørsmål. De som skåret høyest i første runde gikk videre til neste kvalifisering som gikk ut på å sette sammen en to retters meny som skulle matche en konkret vin, i dette tilfellet ikke uventet Moët & Chandon Brut Imperial.

Nivået på de innkomne forslagene var svært høyt, og juryen som bestod av representanter for arrangørene, Remi Madsen fra Den Norske Vinkelnerforening, Aase E. Jacobsen fra Apéritif samt Turid Olsen fra Moët & Chandon-importøren Strøm, fikk en tøff jobb med å plukke ut de ti som går videre.

Her er i alle fall de ti som nok er i full gang med forberedelsene allerede:

Alexander Skjefte, Kontoret Bar & Brasseri, Trondheim
Odd Jarle Kvamme, Hotel Alexandra, Loen
Heidi Friheim, Utstein Kloster Hotell, Rogaland
Nicolas Faccin-Blomgren, Hotel Continental, Oslo
Ørjan Lundmark, Staatholdergaarden, Oslo
Tine Cecilie Åmot, Bølgen & Moi Briskeby, Oslo
Kirsti Knotten, Restaurant Victor, Oslo
Pontus Dahlstrøm, Bagatelle, Oslo
Henrik Boysen, Engø Gård, Tjøme
Randi Schmidt, Engø Gård, Tjøme
 
Finalen blir tredelt. En kvartfinale hvor samtlige skal smake fem viner fra fem ulike land, blindt og avlevere en skriftlig vurdering. Fem deltakere går videre til semifinalen hvor 5 nye viner men fra fem ulike distrikt i samme landet skal blindsmakes og med samme prosedyre som i kvartfinalen. Tre deltakere går videre til finalen som er muntlig og åpen for publikum. Her skal tre ulike viner smakes blindt og gis en vurdering. En krevende men morsom øvelse som er helt annerledes enn de tradisjonelle sommelierkonkurransene.

Sett av datoen den 17. mars kl. 12.00 på Hotel Continental i Oslo og bli med å heie på din favoritt eller kollega. Vinneren belønnes med reise og opphold i Champagne hos Moët & Chandon. Resiefølge blir seierherren fra Young Chef of the Year 2001, Bent-Åge Rustad, Staatholdergaarden, Oslo.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En kyllingpai med spinat er perfekt sommerferiemat
Dagens rett

En kyllingpai med spinat er perfekt sommerferiemat

Gjør den klar hjemme og ta den med på piknik, stranda eller tur i skogen. Den kan selvsagt også spises hjemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her