Investerer i Stavern

Pål Taklo og Egil Odden skal investere to millioner for å drive Fredriksvern Fisk videre i en helt ny innpakning.
Redaksjonen
11 August 2008 - 17:00

Restauranten ligger ved bryggekanten i Stavern og er fiskerestaurant om sommeren. Det er dessuten selskapslokaler med helårsdrift hele året.
 
- Dette blir et nytt konsept og vi satser på å gjøre Stavernfisk til en egen merkevare, sier Taklo.
 
Sammen med Kjetil Bruseth skal de to ta over restauranten, fiskemottaket, fiskebutikken og selskapslokalene på Dampskipsbrygga i Stavern.
 
Avtalen signert
Leieavtalen er signert og 1.januar 2009 tar de nye eierne offisielt over. I månedene fremover skal de planlegge de siste detaljene rundt konseptet.
 
- Jeg hørte rykter om at det var muligheter til å overta driften av fiskeanlegget på Dampskipskaia. Jeg kom i kontakt med flere interesserte og dermed var ballen i gang. Vi brukte et par måneder på å diskutere hva vi kan gjøre, sier Taklo.
 
Utfordringer
- Det blir store forandringer, men vi skal ta vare på idyllen her ute. Vi går inn med betydelig kapital og skal bruke rundt to millioner kroner på oppgraderinger. Dette blir et helhetlig konsept og vi ønsker å trekke med et bredt lag av Stavernbefolkningen, sier Taklo.
 
- Det er veldig spennende at jeg får muligheten til å jobbe med å ta inn fersk fisk og utvikle den videre. Økologi og kortreist mat er i vinden. Fisk er begge deler, rett fra havet, sier Taklo engasjert.
 
Tett samarbeid
Han håper på et tett samarbeid med fiskerne.
 
- Vi vil spille på lag med fiskerne. Det er en anonym gruppe som leverer fersk mat, reker, krabber og fisk. Dette vil vi at folk skal se verdien av. Vi ønsker stor aktivitet og liv på bryggekanten, sier Taklo til Østlandsposten.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her