Investerer i Stavern

Pål Taklo og Egil Odden skal investere to millioner for å drive Fredriksvern Fisk videre i en helt ny innpakning.
Redaksjonen
11 August 2008 - 17:00

Restauranten ligger ved bryggekanten i Stavern og er fiskerestaurant om sommeren. Det er dessuten selskapslokaler med helårsdrift hele året.
 
- Dette blir et nytt konsept og vi satser på å gjøre Stavernfisk til en egen merkevare, sier Taklo.
 
Sammen med Kjetil Bruseth skal de to ta over restauranten, fiskemottaket, fiskebutikken og selskapslokalene på Dampskipsbrygga i Stavern.
 
Avtalen signert
Leieavtalen er signert og 1.januar 2009 tar de nye eierne offisielt over. I månedene fremover skal de planlegge de siste detaljene rundt konseptet.
 
- Jeg hørte rykter om at det var muligheter til å overta driften av fiskeanlegget på Dampskipskaia. Jeg kom i kontakt med flere interesserte og dermed var ballen i gang. Vi brukte et par måneder på å diskutere hva vi kan gjøre, sier Taklo.
 
Utfordringer
- Det blir store forandringer, men vi skal ta vare på idyllen her ute. Vi går inn med betydelig kapital og skal bruke rundt to millioner kroner på oppgraderinger. Dette blir et helhetlig konsept og vi ønsker å trekke med et bredt lag av Stavernbefolkningen, sier Taklo.
 
- Det er veldig spennende at jeg får muligheten til å jobbe med å ta inn fersk fisk og utvikle den videre. Økologi og kortreist mat er i vinden. Fisk er begge deler, rett fra havet, sier Taklo engasjert.
 
Tett samarbeid
Han håper på et tett samarbeid med fiskerne.
 
- Vi vil spille på lag med fiskerne. Det er en anonym gruppe som leverer fersk mat, reker, krabber og fisk. Dette vil vi at folk skal se verdien av. Vi ønsker stor aktivitet og liv på bryggekanten, sier Taklo til Østlandsposten.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Oste-NM blir vorspiel for Matstreif

Finalen i Oste-NM er åpen for publikum som inviteres til å smake på i alt 303 ulike oster.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her