Drikke
Inviterer til vinvarme på brygga

Inviterer til vinvarme på brygga

Aker Brygge og Tjuvholmen byr på ekstra varme denne helgen når det inviteres til Oslo Vinfestival.
Aase E. Jacobsen
04 Februar 2015 - 14:19

De fleste av bydelens drøyt 40 serveringssteder åpner sine dører for vininteresserte, både nybegynnere og erfarne. Mange av restaurantene har svært erfarne vinkelnere og vinkyndige ansatte. Festivalprogrammet byr på flere enn 100 forskjellige arrangementer fordelt på fire dager, fra torsdag 5. februar til søndag 8.

Og kanskje en tur på det nyeste polet

Det blir alt fra middager, vinkurs, quiz, NM for vinkelnere og mulighet til å smake mer enn 300 ulike viner på Smakstorget. Aller mest populært er VinToget hvor deltakerne guides gjennom flere serveringsteder og forskjellige viner.

Det blir også mulig å stikke innom Norges største spesialvinmonopol som for en uke siden åpnet på Aker Brygge. Første nyhetslansering er 5, februar med Burgund som tema, så det er fullt mulig å fortsatt få med seg noen godbiter herfra.

Se våre anbefalinger fra burgundslippet

Se hele programmet på www.oslovinfestival.no

Arrangementet på Latter søndag 8. februaer er forbeholdt bransjen. Deltakere i årets NM for vinkelnere og juniorutgaven er:

NM:

Henrik Dahl Jahnsen, Bølgen & Moi Ny-Hellesund

Alexander Keith Jones, Bokbacka

Aaron Apew, Farris Bad

Simo Zimmermann, Restaurant Ylajali

Helle Hasting, Statholdergaarden

Heidi Iren Hansen, Kulinarisk Akademi

Remi Hilmar Melano, Grefsenkollen Restaurant

Sebastian Philipsson, Havfruen

Aleksander Iversen, Statholdergården

 

Junior:

Marius Fidje Tjelta, Smalhans

Eric Shabaj, Alba Imperial

Pål Gøran Stolt-Larsen Pettersen, Tango bar & kjøkken

Adrian Breiby, To rom og kjøkken

Marelius Moen, Ågot Lian

Mathias Toresen, Brasserie france

Mijail Fabrizio Alata Mamani, Brasserie France

Erik Strugstad, Scandic Nidelven

Nora Paynter Gundersen, Beverage Academy/Barotto

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her