Drikke
Inviterer til vinvarme på brygga

Inviterer til vinvarme på brygga

Aker Brygge og Tjuvholmen byr på ekstra varme denne helgen når det inviteres til Oslo Vinfestival.
Aase E. Jacobsen
04 Februar 2015 - 14:19

De fleste av bydelens drøyt 40 serveringssteder åpner sine dører for vininteresserte, både nybegynnere og erfarne. Mange av restaurantene har svært erfarne vinkelnere og vinkyndige ansatte. Festivalprogrammet byr på flere enn 100 forskjellige arrangementer fordelt på fire dager, fra torsdag 5. februar til søndag 8.

Og kanskje en tur på det nyeste polet

Det blir alt fra middager, vinkurs, quiz, NM for vinkelnere og mulighet til å smake mer enn 300 ulike viner på Smakstorget. Aller mest populært er VinToget hvor deltakerne guides gjennom flere serveringsteder og forskjellige viner.

Det blir også mulig å stikke innom Norges største spesialvinmonopol som for en uke siden åpnet på Aker Brygge. Første nyhetslansering er 5, februar med Burgund som tema, så det er fullt mulig å fortsatt få med seg noen godbiter herfra.

Se våre anbefalinger fra burgundslippet

Se hele programmet på www.oslovinfestival.no

Arrangementet på Latter søndag 8. februaer er forbeholdt bransjen. Deltakere i årets NM for vinkelnere og juniorutgaven er:

NM:

Henrik Dahl Jahnsen, Bølgen & Moi Ny-Hellesund

Alexander Keith Jones, Bokbacka

Aaron Apew, Farris Bad

Simo Zimmermann, Restaurant Ylajali

Helle Hasting, Statholdergaarden

Heidi Iren Hansen, Kulinarisk Akademi

Remi Hilmar Melano, Grefsenkollen Restaurant

Sebastian Philipsson, Havfruen

Aleksander Iversen, Statholdergården

 

Junior:

Marius Fidje Tjelta, Smalhans

Eric Shabaj, Alba Imperial

Pål Gøran Stolt-Larsen Pettersen, Tango bar & kjøkken

Adrian Breiby, To rom og kjøkken

Marelius Moen, Ågot Lian

Mathias Toresen, Brasserie france

Mijail Fabrizio Alata Mamani, Brasserie France

Erik Strugstad, Scandic Nidelven

Nora Paynter Gundersen, Beverage Academy/Barotto

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking lørdager kl. 14.30 i Oslo

Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake 6 ulike musserende viner. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her