Drikke
Inviterer til vinvarme på brygga

Inviterer til vinvarme på brygga

Aker Brygge og Tjuvholmen byr på ekstra varme denne helgen når det inviteres til Oslo Vinfestival.
Aase E. Jacobsen
04 Februar 2015 - 15:19

De fleste av bydelens drøyt 40 serveringssteder åpner sine dører for vininteresserte, både nybegynnere og erfarne. Mange av restaurantene har svært erfarne vinkelnere og vinkyndige ansatte. Festivalprogrammet byr på flere enn 100 forskjellige arrangementer fordelt på fire dager, fra torsdag 5. februar til søndag 8.

Og kanskje en tur på det nyeste polet

Det blir alt fra middager, vinkurs, quiz, NM for vinkelnere og mulighet til å smake mer enn 300 ulike viner på Smakstorget. Aller mest populært er VinToget hvor deltakerne guides gjennom flere serveringsteder og forskjellige viner.

Det blir også mulig å stikke innom Norges største spesialvinmonopol som for en uke siden åpnet på Aker Brygge. Første nyhetslansering er 5, februar med Burgund som tema, så det er fullt mulig å fortsatt få med seg noen godbiter herfra.

Se våre anbefalinger fra burgundslippet

Se hele programmet på www.oslovinfestival.no

Arrangementet på Latter søndag 8. februaer er forbeholdt bransjen. Deltakere i årets NM for vinkelnere og juniorutgaven er:

NM:

Henrik Dahl Jahnsen, Bølgen & Moi Ny-Hellesund

Alexander Keith Jones, Bokbacka

Aaron Apew, Farris Bad

Simo Zimmermann, Restaurant Ylajali

Helle Hasting, Statholdergaarden

Heidi Iren Hansen, Kulinarisk Akademi

Remi Hilmar Melano, Grefsenkollen Restaurant

Sebastian Philipsson, Havfruen

Aleksander Iversen, Statholdergården

 

Junior:

Marius Fidje Tjelta, Smalhans

Eric Shabaj, Alba Imperial

Pål Gøran Stolt-Larsen Pettersen, Tango bar & kjøkken

Adrian Breiby, To rom og kjøkken

Marelius Moen, Ågot Lian

Mathias Toresen, Brasserie france

Mijail Fabrizio Alata Mamani, Brasserie France

Erik Strugstad, Scandic Nidelven

Nora Paynter Gundersen, Beverage Academy/Barotto

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar
Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten: Sitronstekt piggvar

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Den beste fastfood som tenkes kan
Dagens rett

Den beste fastfood som tenkes kan

Blåskjell er hverdagsluksus og hurtigmat i et og samme nett. Prøv denne velsmakende oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her