Italiensk eleganse inn i kjøkkenet

Skjem bort deg selv, brudeparet eller noen du er glad i, med elegant kjøkkenutstyr fra italienske Lagostina.
Redaksjonen
09 Juni 2006 - 20:00

Italia - landet som er kjent for sine kulinariske fristelser og gode design. Nå er en av landets mest tradisjonsrike og anerkjente produsenter av gryter og panner tilgjengelig for norske gourmeter i alle aldre.

Produsent med historie
Lagostina sin historie går helt tilbake til 1901 til byen Omegna i Piemonte, der Emilio Lagostina som en av de første i verden utviklet kjøkkenutstyr i rustfritt stål. Selskapet har tatt sin inspirasjon til designet fra det klassiske italienske landkjøkkenet, med rene linjer og ergonomisk utformede, buede håndtak som er kalde ved berøring. Det ekslusive kjøkkentøyet er en fryd for øyet og står på mang en ønskeliste for brudepar i dets hjemland.
 
Stål, aluminium og kobber
Lagostina lanseres i Norge i første omgang med serien Accademia som består av syv forskjellige gryter og panner, hvorav to i kobber. De ekslusive grytene og pannene er utformet i en sandwichkonstruksjon av stål og aluminium, med tre lag på sidene og fem lag i bunnen. Aluminiumen sikrer en meget jevn varmefordeling i grytetøyet, og kvaliteten kjennes godt på vekten.
 
Kobberkjelene er utformet i tre lag; kobber, aluminium og rustfritt stål. Kjelene kan benyttes på alle typer koketopper, med unntak av kobbergrytene som ikke fungerer på induksjon.
 
NM for amatørkokk
Accademia-serien finnes foreløpig å få kjøpt hos Christiania Glasmagasin, og vil være å finne i ledende gave-, interiør- og kjøkkenbutikker i løpet av kort tid. Grytene har en veiledende pris fra 899,- til 2699,-.
 
Lagostina vil bli brukt av Norges beste amatørkokker under NM for amatørkokk 2007 som går av stabelen i Oslo 9. juni.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med det tredje skal det skje: Gir seg ikke før Bocuse-gullet er sikret

Christian Andre Pettersen har to gull i Bocuse Europe og to bronse i Bocuse d’Or, og satser etter seieren i Årets kokk på det aller gjeveste, nemlig gull i januar 2027.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour
+

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour

28 år gamle Eleonore Latour har startet jobben med å leve opp til en snart 300 års familietradisjon i Burgund.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter på fårikål

Hvis du trodde fårikål er det samme over hele landet, ta en titt på disse oppskriftene

Den tradisjonelle, velsmakende fårikålen kommer i mange forskjellige varianter alt etter hvor i landet du befinner deg - se oppskriftene her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Med det tredje skal det skje: Gir seg ikke før Bocuse-gullet er sikret

Christian Andre Pettersen har to gull i Bocuse Europe og to bronse i Bocuse d’Or, og satser etter seieren i Årets kokk på det aller gjeveste, nemlig gull i januar 2027.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne pastaretten er pirrende på flere måter - og superenkel å lage
Dagens rett

Denne pastaretten er pirrende på flere måter - og superenkel å lage

Pastaoppskriften puttanesca er ikke bare lettlaget, rimelig og smaksrik men har et navn som mange kokebøker lar være å oversette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour
+

At ting tar tid, gir mening for Elenore Latour - den nye sjefen for Louis Latour

28 år gamle Eleonore Latour har startet jobben med å leve opp til en snart 300 års familietradisjon i Burgund.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her