Italiensk i Lofoten

Paolo Gozzi lover norske råvarer med italiensk fantasi når han åpner italiensk bistro på Gravdal i Lofoten.

Gozzi har bodd i Lofoten siden september 2006. Han er utdannet jurist fra Italia, men i Lofoten har han kun hatt strøjobber.
 
- Det har vært vanskelig å finne en fast jobb. Jeg diskuterte med kona. "Du liker jo å lage mat", sa hun. Så jeg tenkte: Hvorfor ikke prøve, sier Paolo Gozzi, som har erfaring fra både pubdrift og restaurantdrift fra hjemlandet.
 
Ikke i bruk
Det gamle hotellet på Gravdal huser nattklubben Titanic i kjelleren, men restauranten i første etasje har ikke vært i bruk siden tidlig på 1990-tallet.
 
Men fra og med i dag blir det duft av pasta, sauser og hjemmebakt brød i lokalet.
 
Hjemmelaget
- Ideen er å lage et middagssted med god mat og god vin beregnet på lokalbefolkningen og sykehusansatte. Vi kommer til å by på pasta med forskjellige typer sauser. I tillegg lager vi hjemmelagd brød med oliven og tomater. Når det gjelder pizza, kommer vi bare til å tilby små pizzaer som forretter. Vi vil ikke konkurrere med etablerte pizzarestauranter som Milano og Napoli på Leknes, sier Gozzi til Lofotposten.
 
Lokale varer
Alle kjøtt- og fiskevarer vil stamme fra Lofoten.
 
- Lofoten har svært gode råvarer når det gjelder fisk, og gode råvarer når det gjelder svin og storfe. Kombinert med italiensk fantasi, kan vi lage et godt restauranttilbud, sier Gozzi.
 
Bistroen skal hete La Dolce Vita. Planen er å ha åpent hver kveld - unntatt søndager og mandager.
 
- Fra juni vil vi kanskje også ha åpent på dagtid, sier Gozzi.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen