Italiensk supervinmaker til Banfi

Den italienske vinmakeren Riccardo Cotarella er ansatt som konsulent hos den kjente vinprodusenten Banfi i Montalcino.
Redaksjonen
26 Mai 2004 - 02:00

Cotarella har i dag omlag 60 konsulentoppdrag i Italia, og lager en lang rekke store viner. Eksempelvis er Montioano (Falesco), Pomorosso (Coppo), Serpico (Feudi di San Gregorio) og Coltassala (Castello di Volpaia) resultater av hans bistand.

Banfi på sin side, er en av Italias største vinprodusenter, med 850 hektar vinmark og med en årlig produksjon på omlag 8 millioner flasker.

- Jeg er glad for å kunne dele det store ansvaret med Rudi Buratti, Banfis egen vinmaker, uttaler Cotarella.

Riccardo Cotarella er ikke den eneste i hans familie som er høyt ansett innen italiensk vinproduksjon. Hans bror, Renzo, er administrerende for Marchesi Antinori.

Cotarella er ydmyk ovenfor Banfis vinmakerteam, og sier at han svært nøye må studere alle sider rundt Banfis produksjon før han innfører noen endringer. Likevel har han allerede tatt enkelte avgjørelser for hvordan 2001-årgangen av en rekke viner skal komponeres. En avgjørelse som medfører en halvering av disses produksjon.
- For øyeblikket skal jeg finjustere Summus, Cum Laude og Excelsius. Kritisk utvelgelse av vin for blending medfører at kvantiteten reduseres til 50 prosent av det normale, sier Cotarella.

- Likevel er mitt mål å følge Banfis egen filosofi om å respektere druenes egenkarakter og å beholde særpreget druene får på voksestedet. Dette skal gi vinen det beste uttrykket av Montalcino og områdets evne til eleganse og harmoni, avslutter han.

Kilde: decanter.com

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her