Italiensk supervinmaker til Banfi

Den italienske vinmakeren Riccardo Cotarella er ansatt som konsulent hos den kjente vinprodusenten Banfi i Montalcino.
Redaksjonen
26 Mai 2004 - 01:00

Cotarella har i dag omlag 60 konsulentoppdrag i Italia, og lager en lang rekke store viner. Eksempelvis er Montioano (Falesco), Pomorosso (Coppo), Serpico (Feudi di San Gregorio) og Coltassala (Castello di Volpaia) resultater av hans bistand.

Banfi på sin side, er en av Italias største vinprodusenter, med 850 hektar vinmark og med en årlig produksjon på omlag 8 millioner flasker.

- Jeg er glad for å kunne dele det store ansvaret med Rudi Buratti, Banfis egen vinmaker, uttaler Cotarella.

Riccardo Cotarella er ikke den eneste i hans familie som er høyt ansett innen italiensk vinproduksjon. Hans bror, Renzo, er administrerende for Marchesi Antinori.

Cotarella er ydmyk ovenfor Banfis vinmakerteam, og sier at han svært nøye må studere alle sider rundt Banfis produksjon før han innfører noen endringer. Likevel har han allerede tatt enkelte avgjørelser for hvordan 2001-årgangen av en rekke viner skal komponeres. En avgjørelse som medfører en halvering av disses produksjon.
- For øyeblikket skal jeg finjustere Summus, Cum Laude og Excelsius. Kritisk utvelgelse av vin for blending medfører at kvantiteten reduseres til 50 prosent av det normale, sier Cotarella.

- Likevel er mitt mål å følge Banfis egen filosofi om å respektere druenes egenkarakter og å beholde særpreget druene får på voksestedet. Dette skal gi vinen det beste uttrykket av Montalcino og områdets evne til eleganse og harmoni, avslutter han.

Kilde: decanter.com

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Plukkfisk er den reneste festmaten
Dagens rett

Plukkfisk er den reneste festmaten

Det finnes et utall ulike oppskrifter på plukkfisk. Dagens utgave er laget med lettsaltet torsk og toppet med sprøstekt bacon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her