Italiensk supervinmaker til Banfi

Den italienske vinmakeren Riccardo Cotarella er ansatt som konsulent hos den kjente vinprodusenten Banfi i Montalcino.

Cotarella har i dag omlag 60 konsulentoppdrag i Italia, og lager en lang rekke store viner. Eksempelvis er Montioano (Falesco), Pomorosso (Coppo), Serpico (Feudi di San Gregorio) og Coltassala (Castello di Volpaia) resultater av hans bistand.

Banfi på sin side, er en av Italias største vinprodusenter, med 850 hektar vinmark og med en årlig produksjon på omlag 8 millioner flasker.

- Jeg er glad for å kunne dele det store ansvaret med Rudi Buratti, Banfis egen vinmaker, uttaler Cotarella.

Riccardo Cotarella er ikke den eneste i hans familie som er høyt ansett innen italiensk vinproduksjon. Hans bror, Renzo, er administrerende for Marchesi Antinori.

Cotarella er ydmyk ovenfor Banfis vinmakerteam, og sier at han svært nøye må studere alle sider rundt Banfis produksjon før han innfører noen endringer. Likevel har han allerede tatt enkelte avgjørelser for hvordan 2001-årgangen av en rekke viner skal komponeres. En avgjørelse som medfører en halvering av disses produksjon.
- For øyeblikket skal jeg finjustere Summus, Cum Laude og Excelsius. Kritisk utvelgelse av vin for blending medfører at kvantiteten reduseres til 50 prosent av det normale, sier Cotarella.

- Likevel er mitt mål å følge Banfis egen filosofi om å respektere druenes egenkarakter og å beholde særpreget druene får på voksestedet. Dette skal gi vinen det beste uttrykket av Montalcino og områdets evne til eleganse og harmoni, avslutter han.

Kilde: decanter.com

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen