Italiensk supervinmaker til Banfi

Den italienske vinmakeren Riccardo Cotarella er ansatt som konsulent hos den kjente vinprodusenten Banfi i Montalcino.
Redaksjonen
26 Mai 2004 - 01:00

Cotarella har i dag omlag 60 konsulentoppdrag i Italia, og lager en lang rekke store viner. Eksempelvis er Montioano (Falesco), Pomorosso (Coppo), Serpico (Feudi di San Gregorio) og Coltassala (Castello di Volpaia) resultater av hans bistand.

Banfi på sin side, er en av Italias største vinprodusenter, med 850 hektar vinmark og med en årlig produksjon på omlag 8 millioner flasker.

- Jeg er glad for å kunne dele det store ansvaret med Rudi Buratti, Banfis egen vinmaker, uttaler Cotarella.

Riccardo Cotarella er ikke den eneste i hans familie som er høyt ansett innen italiensk vinproduksjon. Hans bror, Renzo, er administrerende for Marchesi Antinori.

Cotarella er ydmyk ovenfor Banfis vinmakerteam, og sier at han svært nøye må studere alle sider rundt Banfis produksjon før han innfører noen endringer. Likevel har han allerede tatt enkelte avgjørelser for hvordan 2001-årgangen av en rekke viner skal komponeres. En avgjørelse som medfører en halvering av disses produksjon.
- For øyeblikket skal jeg finjustere Summus, Cum Laude og Excelsius. Kritisk utvelgelse av vin for blending medfører at kvantiteten reduseres til 50 prosent av det normale, sier Cotarella.

- Likevel er mitt mål å følge Banfis egen filosofi om å respektere druenes egenkarakter og å beholde særpreget druene får på voksestedet. Dette skal gi vinen det beste uttrykket av Montalcino og områdets evne til eleganse og harmoni, avslutter han.

Kilde: decanter.com

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll kyllingfileten med godsaker
Dagens rett
Kyllingfilet fylt med krydder og ost

Fyll kyllingfileten med godsaker

Gjør kyllingfileten sommerlekker med sesongens friske grønnsaker. Med denne oppskriften og drikkeforslaget er du på sikker grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her