Ivar Amundsen gjenvalgt som formann i VBF

Årsmøtet i Vin- og brennevinsimportørenes forening (VBF) har gjenvalgt Ivar Amundsen som formann for bransjeforeningen. Også nestformann Inge Hilland tok gjenvalg, mens Morten Klebo Espe og Johnny Gadderud er nyvalgte styremedlemmer. Årsmøtet 3.juni vedto
Redaksjonen
13 Juni 2002 - 01:00

Ivar Amundsen tok gjenvalg som formann i VBF, etter å ha ledet foreningen også de siste to årene.
 
- Vi går inn i en meget spennende og viktig tid med store utfordringer for vin- og brennevinsbransjen og våre myndigheter. 1. januar 2004 vil våre danske, svenske og finske naboer ta med hjem uten fortolling 10 liter brennevin, 20 liter sterkvin, 90 liter bordvin og 110 liter øl ved retur fra et annet EU land. Dette innebærer et helt årsforbruk av alkohol ved bare én grensepassering sier Amundsen og fortsetter:
 
For å møte denne situasjonen vil våre naboland senke sine alkoholavgifter ned mot europeisk nivå for å bevare kontrollen over alkoholomsetningen i sitt eget land. Også Norge må følge denne utviklingen, ellers henviser myndighetene hele alkoholomsetningen til kriminell omsetning og grensehandel, sier han.
 
Vin- og brennevinsimportørenes forening vil i året som kommer fortsette arbeidet for å bekjempe uregistrert alkoholomsetning, og understreker hvor dramatisk situasjonen vil bli ved betydelige avgiftsreduksjoner i våre naboland:
 
- Etter at svenskene reduserte vinavgiften sin med 19% i desember i fjor, har den norske grensehandelen med vin i Sverige eksplodert. Vi handlet dobbelt så mye vin i Sverige i de 4 første måneder i år, sammenliknet med samme periode i fjor. Samtidig er grensehandelen med brennevin også svært stor. Nye avgiftsreduksjoner i våre naboland vil kreve betydelige tiltak fra politisk holde for å holde omsetningen inne i lovlige, ansvarlige og kontrollerte former i fremtiden. Dette innebærer at alkoholavgiftene i 2004 må ned med 60% fra dagens nivå for å opprettholde balanse med den sannsynlige utviklingen i Norden, sier Amundsen.
 
VBF arbeider også målrettet med medlemmenes forhold som leverandører, og utvikler dessuten stadig nye medlemstilbud som vil tilbys medlemsbedriftene i år. I høst arrangerer VBF Norges første fagmesse for vin, Norwegian Wine Expo 2002 (http://www.nwx.no).
 
Styret i VBF 2002-2003:
Ivar Amundsen, formann (Amundsen )
Inge Hilland, nestformann (Nordic Beverage Company)
Britt Engelstad (Engelstad)
Thomas Føyen (SBG)
Johnny Gadderud (Maxxium)
Morten Klebo Espe (Prizeluis)
Jørn Abrahamsen (Vinarius)
 
Styrets beretning 2001 kan du lese her:

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her