Jegertunet konkurs

Få måneder etter gigantutbyggingen på Jegertunet utenfor Risør har hotellet lagt ned driften.
Redaksjonen
16 Oktober 2008 - 11:00

Selskapet Jegertunet Hotelldrift AS slo seg konkurs på tirsdag. Dermed ble dørene til hotellet på Øysang lukket.
 
- De stanset driften på grunn av store underskudd. Inntil videre er det full stans, og man har avbestilt de som har bestilt plass, sier bobestyrer Anders C. H. Hald til agderposten.no.
 
Krav
Hald sier at de som har betalt et eventuelt forskudd vil ha krav på å få det tilbake.
 
- Men en annen ting er vel at det er tvilsomt om det er midler til det, sier Hald.
 
De som har krav i boet har en måned på seg til å melde kravene.
 
- Dette er et driftsselskap, så de eier ikke eiendommene. Det er et moderselskap som heter Jegertunet Eiendom AS som eier alle aksjene i driftsselskapet. Fordi Jegertunet Hotelldrift kun er et driftsselskap er det ikke mange midler tilgjengelig i boet.
 
- Verdiene er varelageret, eller det som er igjen av det, og det er stort sett matvarer og drikkevarer. Så er det jo noen utestående krav, altså det er noen som skylder penger til selskapet, sier han.
 
Verdiene i eierselskapet er ikke berørt av konkursen.
 
Betydelig underskudd
- Det ser ut som det har vært et betydelig underskudd gjennom flere år, og det har blitt opparbeidet en god del underbalanse slik at egenkapitalen nok har vært tapt i lang tid, sier Hald.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her