Jentene kommer i kjøttbransjen

Ålesund (NW): Jentene gjorde rent bord i lærlingkonkurransen i finstykking av kjøtt på torsdag. Cecilie Helleland fra Søgne tok gull, mens Gro Beck Nilsen fra Hommersåk og Trude Svindal Sørensen fra Fetsund kapret de neste plasseringene.

Det var tre smørblide 19-åringer som mottok publikums hyllest i Ålesund torsdag. I tillegg til ære og berømmelse kan de tre lærlingene ta med seg henholdsvis 10 000, 5000 og 2000 kroner.
 
- Pengene kommer godt med. Lærlinglønna er jo som kjent ikke så mye å skryte av, smiler Cecilie Helleland, nybakt norgesmester i finstykking av kjøtt.
 
Konkurransen går ut på å lage kreative, appetittvekkende og salgbare produkter som kan ligge i en hvilken som helst kjøttdisk. Deltakerne fikk alle sammen utdelt en viss mengde ulike stykningsdeler av svin og okse. I tillegg kunne de bruke grønnsaker, krydder, paneringer og annet garnityr. Grillspyd, rulader, schnitzler og marinerte wokblandinger var bare noen av fristelsene som ble lagt frem for dommerne.
 
Utnytte råvarer
- Meget imponerende, sier Bjørn Tore Teigen, dommer og pølsemakermester ved Opplysningskontoret for kjøtt. - Det er utrolig hvor flinke lærlingene er blitt siden vi første gang arrangerte NM i 1995, legger han til.
 
Teigen opplyser at det ikke er nok å være kreativ med grillspyd og marinader. - Produktene de lager skal kunne selges i butikk. Det er også viktig at deltakerne får mest mulig ut av råvarene, det vil si at det skal være minst mulig svinn. I tillegg belønner vi at de holder arbeidsplassen sin ren og ryddig underveis i konkurransen, sier han.
 
De tre medaljørene har ligget i hardtrening helt siden de ble plukket ut i lokale semifinaler i vår.
 
- Jeg har anrettet dette bordet så mange ganger at jeg nesten var begynt å bli lei, medgir sølvmedaljevinner Gro Beck Nilsen.
 
Bildetekst: Bronsevinner Gro Beck Nilsen (t.v), gullvinner Cecilie Helleland og sølvvinner Trude Svindal Sørensen foran vinnerbordet. Foto: Ingunn Solli/Newswire.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen